FOTO: Za sve poginule u Središnjoj Bosni cvijeće, svijeće i molitva

Uoči blagdana Svih svetih predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskoga rata, predstavnici, općinskih struktura izvršne zakonodavne i političke vlasti, te suborci, pohodili su u svojim općinama spomen-obilježja i grobove poginulih i ubijenih branitelja u proteklom ratu..polagali cvijeće i palili svijeće.

Središnje obilježavanje blagdana Svih svetih i Dušnoga dana održano je u četvrtak poslije podne u Križančevu Selu, nadomak Viteza, na jednom od najvećih stratišta Hrvata BiH u proteklom ratu. Tim povodom, uz spomen-obilježje podignuto u znak poštovanja i pijeteta za sve poginule branitelje srednje Bosne, položeni su vijenci svježega cvijeća, upaljene su svijeće, a molitvu opijela predvodio je vojni kapelan don Jakov Pavlović.

Vijence su položili i svijeće upalili predstavnici županijskih udruga na čelu s predsjednicom Udruge obitelji poginulih i nestalih branitelja, Ljubicom Garić, predsjednici Županijskih odbora dva HDZ-a, Lidija Bradara i Anto Bilić, te predstavnik HSS „Stepan Radić”, Branko Bošnjak. To su učinili i predstavnici županijske izvršne i zakonodavne vlasti koje je predvodio Josip Kvasina, predsjedatelj Sabora SBŽ, ministri u Vladi SBŽ Jozo Jurina i Nikola Grubešić, federalne parlamentarne zastupnice, Katica Čerkez i Slavica Josipović, ratni zapovjednici HVO-a, brigadir i general, Dragan Vinac i Ilija Nakić, te predstavnici izvršne vlasti BiH, Rudo Vidović i Marina Pendeš, na čelu izaslanstva Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH.