FOTO: Vrijedni novobiljanski osnovci

Akciju vrijednu pozornosti i pohvale organizirali su učenici i nastavnici Osnovne škole „Nova Bila“ iz istoimenog naselja u općini Travnik. Naime, organizirali su donatorsku večer koja je nosila naziv „Ukorak s vremenom i tehnikom“.

Prema riječima ravnatelja ove vrlo uspješne škole u nastavnim i izvan nastavnim aktivnostima, Dragana Marjanovića , ideja za ovu akciju „rodila“ se krajem prošle godine, svesrdno je prihvaćena među učenicima, roditeljima i nastavnicima. Cilj akcije je bio prikupljanje sredstava za kupnju nove opreme za kabinet informatike kako bi se u školi i dodatno osuvremenio i unaprijedio nastavni proces.

Više od tri mjeseca učenici i njihovi roditelji, te nastavnici vrijedno su pripremali ovu donatorsku večer na kojoj su, u školskoj sportskoj dvorani, uz veliki broj posjetitelja., izložili veliki broj radova, početnički jednostavnih, ali i likovnih radova, rukotvorina, ukrasnih predmeta…, koji su plijenili pozornost maštovitošću, pa i s obilježjima umjetničke darovitosti tvoraca.

Ranijim i donatorima na ovoj večeri, u znak zahvalnosti na pomoći, darovani su najbolji radovi, a svi posjetitelji, bilo ih je više stotina, mogli su, to su mnogi od njih i činili, priložiti novčanu donaciju ili pak kupiti izložene radove.

„Očito je, zbog toga sam ponosan i radostan, naša akcija s jasnim i konkretnim nakanama, naišla je na razumijevanje i podršku, a podržali su nas i naši gospodarstvenici, politički uglednici. „Među njima i Anto Bilić, ugledni gospodarstvenik, kulturni djelatnik i humanitarac, Vinko Martinović, ravnatelj Gimnazije u KŠC „Petar Barbarić“, Ivica Augustinović, djelatnik županijskog Ministarstva prosvjete obrazovanja, kulture i sporta, Niko Grganović, predsjedatelj Općinskog vijeća i Admir Hadžiemrić, načelnik Općine Travnik“, kazao je ravnatelj OŠ „Nova Bila“, Dragan Marjanović.

Tim povodom za roditelje i sve prisutne, u školskom amfiteatru učenici ove uzorne škole, organizirali su kulturno-zabavnu večer zanimljivog i kvalitetnog sadržaja.

Reklama