FOTO: Vrijedna akcija učenika Osnovne škole Bila! BRAVO!

Uučenici II. razreda devetogodišnjeg obrazovanja Osnovne škole “Bila” iz Viteza, predvođeni učiteljicom Jelenom Androšević, nekoliko su mjeseci u svom odjelu pripremali i radili na akciji koju su jedva dočekali provesti u djelo.

“Cilj ove humanosti je da pomoći maloj djeci koja su na odjelu pedijatrije, da svoje bolničke dane skrate s onim što najviše vole tj. da gledaju crtiće. Od prikupljenog novca kupili smo DVD, nekoliko dječjih posteljina, cd crtanih filmova, velik broj igrački, od kojih smo neke kupili, dok su većinu njih učenici donijeli od kuće, nacrtali smo im i nekoliko crteža. Ovu akciju podržavao je i naš ravnatelj Vinko Bošnjak, te roditelji” izjavila je za portal vitez.info učiteljica Jelena Androšević.

U četvrtak, 15. prosinca ove godine nekoliko učenika OŠ “Bila” i učiteljica Jelena Andrišević posjetili su Hrvatsku bolnicu “Dr. fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj, gdje ih je primila glavna sestra odjela, Snježana Šteko, te im ljubazno pokazala sve zanimljivosti.

“Posebno nas se dojmila jedina pacijentica koja ima samo  godinu dana” u glas su nam rekli učenici OŠ “Bila”.

Poslije kratkog obilaska dr. Anđelina Stjepanović i dr. Lidija Krstevska razgovarale su s nama i odgovarale na mnogobrojna pitanja znatiželjnih učenika.

Uz veliku zahvalnost i ljubaznost cijelog odjela u našu školu nismo otišli praznih ruku. Dobili smo veliku košaru punu slatkiša te adventski vjenčić da nam krasi učionicu. Učenici su presretni i jedva čekaju novu akciju za pomoć, koju ćemo do kraja školske godine organizirati”, dodala je učiteljica Androšević.

Ekipa vitez.info portala pozdravlja ovu vrijednu akciju mališana iz OŠ “Bila” i njihove učiteljice te im iskreno čestitamo na ovoj humanoj i hvale vrijednoj gesti…;)

{gallery}drustvo/bila_darovi{/gallery}