FOTO : Volonter na prometnici – aktivistički potez mjeseca!

altSredinom lipnja, prošle godine zaključen je Ugovor za izvođenje radova za dionicu od crkve Svetog Juraja do raskrižja za Donju Večerisku s izvođačem radova “Špic beton” d.o.o. Žepče. Ugovorena cijena iznosila je 158 765,72 KM, a rok za izvođenje radova je iznosio 90 dana od dana uvođenja u posao. Predmjerom radova sanacije lokalne prometnice na dionici od crkve Svetog Juraja do raskrižja za Donju Večerisku predviđena je i sanacija trotoara i presvlačenje prometnice novim asfaltom.

„Mi smo sukladno zakonu o javnim nabavkama izabrali Šic beton za izvođača radova, iz razloga što su ponudili najnižu cijenu. Jedan dio je završen, a drugi dio nisu uspjeli završiti zato što je iz ministartva prometa i komunikacija kasnila uplata sredstava . Izvođač je obećao da će nastaviti rad na ovom poslu čim vremenske prilike budu to dopustile i ja se iskreno nadam da će ovo biti realizirano u što skorijem periodu”, izjavio je za vitez.info Vlado Alilović, općinski načelnik Viteza.

Radovi još uvijek nisu okončani, a naša ekipa je početkom travnja zabilježila Franju Šarića, viteškog poduzetnika i vlasnika poduzeća „Šarić commerce” kako pokušava „pokrpati” rupe na prometnicama. Kako smo doznali ovo je osmi (8) put kako ovaj vrijedni Vitežanin dolazi s prikolicama pijeska i sanira prometnice.

Dodajmo još kako je velik broj vozača, simbolično trubljenjem ili mahanjem, pozdravio ovaj volonterski poduhvat.

Jednim “lajkom” i vi, barem simbolično, pozdravite ovu aktivističku intervenciju Franje Šarića.

{gallery}drustvo/volonter_prometnica{/gallery}