FOTO: Volkswagen predstavio novi Passat!

Volkswagen je skinuo u Berlinu plahtu s novog, lakšeg, učinkovitijeg, luksuznijeg i sofisticiranijeg Passata osme generacije.

Ovaj put nije riječ o redizajnu već o potpuno novom automobilu izrađenom na novoj modularnoj platformi MQB.

Volkswagen u trenutku pisanja ovog članka nije izašao sa službenim podacima, no Autobild tvrdi kako je limuzina iz Wolfsburga u prosijeku 85 kg lakša i 20 posto štedljivija od prethodnika.

Ukupne dimenzije navodno su ostale poprilično slične, no međuosovinski razmak je porastao na 2,79 metra od čega će najviše koristi imati putnici na stražnjoj klupi, kao i prtljažnici – onaj u limuzini je veći za 20, a onaj u karavanu za 47 litara, te mjere 586, odnosno 650 litara.

Tu je i potpuno novi interijer koji, premda i dalje nedvojbeno njemački hladnjikav, pršti od tehnologije i ostavlja dojam daleko višeg luksuza i kvalitetnije završne obrade.

Pod poklopcem će se naći paleta novih benzinskih i dizelskih motora raspona snage od 120 do 280 KS, a u ponudi će se naći i plug-in hibrid sa benzinsko električnim sklopom ukupne snage 211 KS koji će moći prevaljivati gotovo 1.000 km s jednim rezervoarom, odnosno 50 km isključivo na električnu energiju.

Više o Passatu znat ćemo prije otvorenja autosalona u Parizu, a u međuvremenu ga bolje razgledajte u našoj fotogaleriji.

Izvor

Prethodni članakPogledajte životnu priču Pere Gudelja, vlasnika poduzeća FIS iz Viteza!
Sljedeći članakU koliko zemalja Bosanci i Hercegovci mogu ići bez vize?