FOTO: Vlašić : Mapiranje i markiranje biciklističkih staza

Udruženje “Vlašić planet života” u suradnji s partnerima – udruženjem brdskih biciklista (MTBA), Klubom extremnih sportova “Visoki vrh”, općinom Travnik i hotelom “Pahuljica”, a uz podršku u sufinaciranju projekta od strane Centra za promociju civilnog društva (CPCD) i Švedske agencije za međunarodni razvoj (SIDA), realiziralo je mapiranje i markiranje prvih biciklističkih staza na Vlašiću.

„Cilj projekta je afirmacija biciklizma (posebno brdskog biciklizma) i jačanja (obogaćivanja) vanpansionske ponude na Vlašiću. Aktivnosti su realizirane u periodu rujan – studeni 2011. godine, gdje je obrađeno preko 70 km biciklističkih staza skladno povezanih s turističko – planinskim centrom Babanovac (Vlašić)“, istaknuo je Samer Dolovac, predsjednik Udruženja VPŽ.

S ovim projektom su stvoreni preduvjeti  za nastavak daljnje izgradnje biciklističke infrastrukture drugih atraktivnih područja planine Vlašića s mogućnošću povezivanja istih s Biljanskom i Turbetskom regijom, gradom Travnikom, kanjonom rijeke Ugar i Skender Vakufom, odnosno, Banja Lukom.

{gallery}drustvo/vlasic_mapiranje{/gallery}

ENI news