FOTO: Vitežanin Ivo Skopljak slavio spektakularnim nokautom!

U Gradskoj športskoj dvorani Ljubuški, proteklog vikenda održan je Međunarodni memorijalni kup u borilačkim sportovima u spomen na Ludviga Lutka Pavlovića, prvu hrvatsku žrtvu rata u BiH. Pokal Ludviga Pavlovića prošle godine završio je u rukama Vitežanina Ive Skopljaka, koji je i ovoga puta nastupio u najzanimljivijoj borbi večeri.

U dva posljednja meča gledatelji su vidjeli i najspektakularnije okršaje, piše portal sportin.ba. U jedinoj borbi po K1 pravilima Mario Marković (KTB Ludvig Pavlović) je nokautirao Đorđa Stevanovića (KBV Jedinstvo Brčko), a u zadnjoj borbi večeri dogodio se i najteži nokaut, koji je, srećom, prošao bez ozbiljnijih posljedica. Ivo Skopljak (KTB Ludvig Pavlović) je u MMA meču na pod “složio” Viktora Vasića (KBV Jedinstvo Brčko) koji je ostao pet minuta ležati bez svijesti, ali je ipak prošao bez težih ozljeda.

Inače, bio je ovo zasigurno najspektakularniji memorijalni turnir u njegovoj povijesti od 1996. godine, gledalo ga je oko dvije tisuće gledatelja, borbe su bile iznimno kvalitetne, ogranizatori (Klub tajlandskog boksa Ludvig Pavlović) su jako zadovoljni, a video isječci će biti korišteni u dokumentarnom filmu o Georgeu Chuvalu.

U dva grappling meča Blaž Mucić (KSB ARTI Ljubuški) je polugom savladao Marka Škorića (KBV Predator Ploče), a Matej Šendo (Predator) je bio bolji od Petra Nosića (ARTI).

Uslijedili su MMA mečevi u kojima je Leon Lokmer (ARTI) tehničkim nokautom pobijedio Lea Brajkovića (KTB Tigar Metković), Roko Bilić (ARTI) na bodove bio bolji od Josipa Uršića (Predator), Luka Primorac (ARTI) gušenjem savladao Ermina Lugana (Strmonja Fight Novi Travnik), Ante Jelavić (ARTI) tehničkim nokautom pobijedio Rusmira Jugovića (Strmonja Fight), a Mijo Grbavac (ARTI) prekidom zbog krvarenja izgubio od Elvira Delića (Strmonja Fight).

Tigo Giljević (Predator) je pobijedio Josipa Nosića (ARTI), a Mirko Pavlović (ARTI) je nakon dvije iscrpljujuće runde jednoglasnom sudačkom odlukom odnio pobjedu u meču sa Muamerom Jugovićem (Strmonja Fight) te mu je pripao prijelazni pokal Ludviga Pavlovića za najboljeg borca turnira. Najboljim klubom proglašen je KSB ARTI iz Ljubuškog.

Foto: Željko Ljubanić