FOTO: Vitežanima 6 odličja na Balkanskom prvenstvu, Nedim Bektaš zlatni!

Mladi karataši i karatašice Bosne i Hercegovine osvojili su 47 medalja (devet zlatnih, 13 srebrnih i 25 brončanih) na 13. balkanskom prvenstvu za djecu, kadete, juniore i mlađe seniore (U21), održanom prošlog vikenda u Kragujevcu.

Karataši Mladosti osvojili su ukupno 6 odličja, od čega 1 zlatno, 3 srebrna i 2 brončana.

Najsjajnije odličje u dječjoj konkurenciji (od 11 do 14 godina) osvojio je Nedim Bektaš, koji je obranio titulu, pobjedivši predstavnika Makedonije s 5:0, predstavnika Grčke s 8:0, predstavnika Turske rezultatom 3:1 i u finalu predstavnika Hrvatske 2:0.

Srebrna odličja osvojili su Adnan Hurem u kategoriji borbe dječaci 2000. godište -40kg, te Nedim Varupa i Kasim Šišić, koji su svoja odličja osvojili u ekipnom nastupu, u kategoriji borbe juniori/kadeti tim.

Brončana odličja osvojili su Atif Patković u kategoriji borbe dječaci 2002. godište -35kg i Alema Bešić u kategoriji borbe seniorke U21 +60kg.

“Prezadovoljan sam rezultatima i ponosan na svoje borce koji su dostojanstveno predstavili Bosnu i Hercegovinu na jednom ovako jakom šampionatu, te omogućili da se himna BiH čuje i izvan granica naše zemlje”, kazao je za vitez.info portal šef stručnog stožera KK “Mladost” Vitez, Aldin Adilović.

Po broju osvojenih medalja mladi bh. natjecatelji u ukupnom poretku osvojili su četvrto mjesto iza Turske, Srbije i Makedonije.

Na Balkanijadi je učestvovalo 1.600 takmičara iz 14 država, među kojim su kao gosti nastupili predstavnici Hrvatske, Mađarske i Austrije. Boje Bosne i Hercegovine ukupno je branilo 217 mladih karataša i karatašica.

Naredno prvestvo Balkana biće održano 2014. godine u Crnoj Gori.

mladost13 1mladost13 2