FOTO: Vitežani ponovno s uspjehom polažu test humanosti

Stanovnici Viteza su još jednom pristupili polaganju testa humanosti i na najboljem su putu da polože s visokom ocjenom.

Kao i puno puta  do sada Vitežani su odlučili pomoći onima kojima je to najpotrebnuje, a zastrašujuće snimke poplavljenih područja BiH govore kako je značajnom broju osoba neophodna pomoć. Velik broj pojedinaca, institucija, kulturnih i omladinskih udruga odlučio je dati svoj obol humanitarnim akcijama te su na brojne načine nastojali prikupiti svu potrebnu pomoć.

Neformalne skupine omladinskih udruženja organizirale su se te kroz nekoliko trgovačkih centara u Vitezu, podijelivši se u skupine, prikupili najpotrebnije stvari, te na taj način osigurali pet kombija pomoći. Još jučer su isporučena dva kombija pomoći za Maglaj, dok je danas dva kombija pomoći otišlo u Zenicu, a jedno vozilo s pomoći otišlo je za Olovo. Akcija prikupljanja se nastavlja i sutra, a ono što je pohvalno jeste zainteresiranost građana da pokažu humanost.

Pomoć su u Zenicu dostavili Crveni križ i Udruga “Svjetlo”, a akcije su inicirali i Župni ured Vitez, zatim Caritas BK BiH i Udruga mladih “Enter”, Ragbi klub Vitez i Udruga “Viteško srce”, DVD Stari Vitez, Športski plesni centar “LDF” Vitez i mnogi drugi. Još uvijek nemamo precizan popis svih koji su se uključili u humanitarne akcije, ali ćemo ih vrlo rado predstaviti kako budemo dobivali informacije.

Tijekom narednih dana pomoć će se i dalje prikupljati u Trgovačkim centrima Vujević company, Buba commerce, Best, Konzum, Atom commerce. Naredna pošiljka pomoći bit će upućena prema Odžaku, odnosno području cijele Posavine.

Prethodni članakFOTO: Humanitarni konvoj s 15 vozila iz Cazina prošao kroz Vitez
Sljedeći članakFOTO:Zastrašujuće fotografije poplave u Bosanskom Šamcu