FOTO: Vitežani marljivo rade na pripremama usprkos teškoj zimi!

Viteški federalni nogometni prvoligaš pripreme za proljetnu sezonu počeo je 12. siječnja. I cijelo to vrijeme vrijedno rade, uglavnom dva puta dnevno, a odigrali su tek jednu trening utakmicu , 1:3 s premijer ligašem Travnikom u Docu, i to na snijegom pokrivenom terenu pa je to bio tek dobar trkački trening i jačanje tjelesne spreme.

Na žalost, od tada se vrijeme još i pogoršalo pa zbog vremenskih uvjeta u kojima nogometaši „Viteza“ treniraju treba im odati priznanje. Jer, snijeg je okovao Lašvansku dolinu, snježni pokrivač je dosegao visinu od čak 70 centimetara a temperatura se tek rijetko, sredinom dana, penjala do – 7 stupnjeva.

Treninzi na otvorenom znali su se odvijati na – 15 stupnjeva, jedan trkački na čak – 19, a i treninzi u obližnjoj Gradskoj sportskoj dvorani bili su tek mala „toplotna utjeha“ jer dvorana, sa žaljenjem treba konstatirati, nema grijanja.

Nekoliko dana proteklog tjedna s nogometašima nije radio trener Mario Ćutuk jer su snježne barijere i zameteni putovi bile nepremostive prepreke da se iz Splita, nakon posjeta obitelji, vrati u Vitez. No, nogometašima su vrijedno radili njegovi pomoćnici, Franjo Gudelj i Dominko Tolo, a „pri suci“ im je stalno bio i sportski direktor, Veselko Petrović.

Ćutuk se ipak probio (ponedjeljak) do Viteza, treninzi se i dalje odvijaju dva puta dnevno (u dorani i na otvorenom) u vrlo teškim uvjetima, a na sreću svi nogometaši su zdravi (kapetan Damir Šafradin nakon operacije koljena trenira po posebnom programu), vrijedni i disciplinirani, pa trener Ćutuk kaže: Imamo li u vidu vremenske (ne)prilike, sve se odvija po planu, ili je bolje reći, u granicama mogućeg. Od žalopojki nema koristi i mi nastavljamo raditi, a dečki, svi odreda, ispunjavaju sve zadaće“.

Predsjednik kluba, poznati viteški gospodarstvenik, Vlatko Kafadar, je organizirao čišćenje pomoćnog terena vlastitim strojevima, pa su osigurani kakvi-takvi uvjeti za treninge, pa i one s loptom. „Ići ćemo u Međugorje, sve smo dogovorili, a sada čekamo „mig“ od naših budući domaćina da vrijeme i tereni omogućavaju i rad s loptom i odigravanje utakmica. Vjerujem da će to biti uskoro, ostat ćemo tjedan dana a planiramo odigrati najmanje tri utakmice“, kaže nam predsjednik Kafadar i najavljuje kako bi, uskoro, redove Vitežana trebao pojačati jedan napadač u vrhu napada a što je, po stručnim ocjenama, odlaskom Jasmina Smrike u „Čelik“, najveća „boljka“ sadašnje momčadi. Ime mogućeg pojačanja ostala je tajna.

{gallery}sport/pripreme_nkvitez{/gallery}

Zvonimir Čilić / VL