FOTO: Vitežani ‘izgorili’ protiv Borca

altImperativ pobjede na domaćem terenu bio je prejak za rukometaše Viteza, koji su u Gradskoj sportskoj dvorani, u 14. kolu Rukometne lige BiH – Jug, doživjeli poraz od gostiju iz Travnika. Prevelika želja za pobjedom pred domaćom publikom, učinila je domaće rukometaše prilično nervoznim i brzopletim u završnicama akcija.

Utakmica, najavljivana kao derbi kola, tek je djelomično opravdala ovakav naziv. U igri obje momčadi osjećala se nervoza, što je za posljedicu imalo veliki broj tehničkih pogrešaka i česte prekide igre. O čvrstini susreta starih sportskih rivala govori i podatak da je prvi gol na utakmici „pao” tek u petom minutu igre. Najveća prednost koju je jedna od momčadi uspjela postići iznosila je tek tri pogotka, te je tako cijela utakmica odigrana uz dosta nervoze i uz veliki broj prekršaja s obje strane.

Nervozi su dodatno kumovale i loše sudačke odluke, koje su u pojedinim momentima prijetile i incidentnim situacijama između igrača. Konačan rezultat utakmice bio 22:24 (10:9), a navijačima i igračima domaćeg kluba ostaje žal za propuštenom prigodom za poravnanje rezultata u posljednjim sekundama utakmice.

Rukometaši Viteza u narednom kolu imaju teško gostovanje u Ljubuškom, kod momčadi „Izviđača”.

{gallery}sport/rkvitez_rkborac{/gallery}