FOTO: Vitez i Tomislav dominantni u kadetskom uzrastu do 15 godina

altU vikendu koji je iza nas u Vitezu je završen je proljetni dio ragbi prvenstva kadeta do 15 godina (U15). U proljetnom dijelu prvenstva je sudjelovalo pet ekipa: Vitez, Čelik, Rudar, Sarajevo i Tomislavgrad.

Rezultati su bili slijedeći: Vitez-Čelik 20:10, Tomislav-Sarajevo 25:0, Rudar-Čelik 20:10, Sarajevo-Vitez 0:35, Tomislav-Rudar 15:5, Čelik-Tomislav 10:20, Rudar-Sarajevo 25:0, Sarajevo-Čelik 5:25, Vitez-Rudar 15:5, Tomislav-Vitez 35:0.

Ekipa RK „Vitez” je imala dobar učinak od tri pobjede i jednog poraza.

„Isplatio se trud i zalaganje trenera i momčadi u protekla dva, odnosno tri mjeseca. Očito je da je ekipa stasala i ima karakter. Ostaje žal što nismo odigrali prvi turnir u Sarajevu, zbog nedostatka novčanih sredstava, jer ova ekipa može jurišati na prvo mjesto do konca prvenstva. Nastavak prvenstvenih obaveza je na jesen, a sada za našu ekipu slijede pozivni turniri u Hrvatskoj”, izjavio je za vitez.info Željko Ljubanić, predsjednik RK „Vitez”.

Protekloga vikenda ekipa RK „Vitez” uzrasta do 13 godina završila je proljetni ciklus natjecanja. Nakon dva turnira u Vitezu i Zenici ekipa Viteza je odigrala ukupno 8 utakmica i zabilježila pet pobjeda, dva remija i jedan poraz, tako da sada zauzima drugo mjesto na tabeli i željno iščekuje nastavak prvenstva. Trener Vrebac je uvjeren da s ovom ekipom može osvojiti prvo mjesto do konca sezone.

Narednog vikenda prvenstvene obaveze nastavljaju seniori i juniori, tako da za Ragbi klub „Vitez” nema stanke.

„Ovoga ljeta će se organizirati ljetni kamp, ujedno i ljetovanje za kadete na Boračkom jezeru. Ovo je jedna lijepa gesta koju Savez, zajedno sa klubovima, osigurava za djecu, igrače ragbi klubova. Ovaj projekat, kao i sve što organizira RK „Vitez”, nabavka i kupovina opreme, putovanja je besplatan zato pozivamo i ostale dječake i djevojčice da se priključe ragbiju”, dodaje predjednik Ljubanić.

{gallery}sport/ragbi_u15{/gallery}