FOTO: Vitez i Središnja Bosna bogatiji za tri nova auto brenda!

Auto centar Ovnak VitezU Vitezu je prigodnom svečanošću upriličeno otvorenje koncesije Renault-Nissan-Dacia u okviru Auto centra „OVNAK” Vitez.

Na ovoj svečanosti bilo je nazočno gotovo pet stotina uzvanika, među kojima je bilo najviše poslovnih partnera i prijatelja poduzeća „OVNAK” d.o.o. Vitez i obitelji Kafadar, vlasnika ovoga uspješnog viteškog poduzeća. Pored njih, svečanosti su nazočili i visoki dužnosnici državne, federalne, županijske i općinske političke i izvršne vlasti te osobe iz poslovnog, kulturnog, sportskog, vjerskog i svih drugih oblasti života, kao i prijatelji iz BiH i Hrvatske.

Nazočne je pozdravio i obratio im se direktor poduzeća „OVNAK”, Drago Kafadar, koji se kratko osvrnuo na obiteljsku prognaničku povijest i poslovni uzlet koji je doveo i do otvorenja ove koncesije.

Nazočnima se obratio i Branko Grković, direktor pordaje Renault-Nissan Hrvatska, koji je izrazio zadovoljstvo što je krenula suradnja ovih dviju kuća i koji je naglasio da je jasno kako su Drago Kafadar i njegovi suradnici prepoznati kao ljudi koji imaju viziju i sigurnost u dugoročno stabilno poslovanje.

U ime Udruge poslodavaca općine Vitez, čiji su članovi i tri brata Drago, Anto i Vlatko Kafadar, umjetničku sliku, rad Zlatka Vidovića, koja prikazuje Luisa Renaulta u prvom Renaultovom vozilu iz 1879, Dragi Kafadaru predao je Alojz Mlakić, član predsjedništva viteške udruge poslodavaca.

Vrijedi istaknuti kako je Auto-centar Ovnak otvorenjem koncesije Renault-Nissan-Dacia uposlio novih deset radnika te ih sad u ovom centru radi ukupno 27.

Poduzeće „OVNAK” širom BiH je poznato po uvozu, distribuciji i proizvodnji kozmetike i roba široke potrošnje za domaćinstvo, te CM-cosmetic marketima, ali se od nedavno bavi i prodajom poljoprivrednih i građevinskih strojeva. Ovo uspješno poduzeće odlučilo se okušati i u automobilskom biznisu. Poduzeće „OVNAK” zapošljava oko 100 djelatnika, a vlasništvo je braće Kafadar, Dragana, Vlatka i Ante.

{gallery}gospodarstvo/ovnak_ac{/gallery}