FOTO: Vitez i Borac podijelili bodove

U prosječnoj nogometnoj predstavi Vitez i Borac su odigrali neodlučno i to je i najpravedniji ishod  ovog susreta. Prvih petnaestak minuta igralo se uglavnom na sredini terena uz dva slabašna pokušaja ugrožavanja golmana Borca Avdukića od strane napadača Viteza Heće. Vitežani su lagano preuzimali inicijativu i u 19. minuti, nakon lijepe akcije Peze i Heće Smriko je iz dosta teške situacije svoju je momčad doveo u zasluženo vodstvo. Slijedećih petnaestak minuta Vitežani su dominirali terenom, bili su bolji, noi priliku za gol imali su Banjalučani. Naime, Jović se u 30. minuti ubacio iza leđa obrane Viteza, ubačenu loptu prsima primio i kada je htio šutirati panterski je intervenirao Živković i uhvatio loptu. Zadnjih desetak minuta prvog poluvremena nadmoćniji su bili Banjalučani, ali bez konkretnih prilika za postizanje gola, a u 45. minuti zbog drugog žutog kartona ostali su bez  isključenog Rdinovića.

U nastavak susreta domaća je momčad ušla, činilo se, bojažljivo, povukli su se na svoju polovicu iako su imali igrača više, i kazna je stigla već u  53. minuti. Na jednu dubinski ubačenu loptu, pored neoprezne obrane Viteza, utrčao je Ilić i udarcem glavom savladao nemoćnog Živkovića

Poslije primljenog gola Vitežani su djelovali kao raštimani orkestar, napadali su stihijski, Banjalučani nisu bili ništa bolji, simulirali su i odugovlačili igru što im je sudac tolerirao, a u 68, minuti , nakon uspješnog prodora po lijevoj strani u dobroj se prilici našao Petrović, šutirao je a Avdukić dobro intervenirao. Uzvratili su gosti u 78. minuti, Ilić je izvrsno šutirao a Živković još bolje obranio. Najbolju priliku u drugom poluvremenu imali su Vitežani u 86. minuti kada je Smriko majstorski povratnom loptom poslužio Kapetana a on snažno šutira i za malo promašio vrata golmana Avdukića.

VITEZ Gradski stadion. Gledatelja: 1500. Sudac: Adis Mulahasanović (Sarajevo) 6.

VITEZ: Živković 7, Alić 6, Jurić 6 (od 55. Pinjuh (6, 5), M. Jurčević 7, Livaja 6,5, Vidović 6, Kapetan 6, Čuljak 6,5, Hećo 6,5 (od 65. Petrović 6,5), Smriko 7, Pezo 6,5.

BORAC: Avdukić 6,5, Pilipović 6 (od 46. Savić 6,5), Jevtić 6,5, Žižović 7(od 88. Dujaković-, Jović 6 (od 46. Ilić 7), Stokić 6,5, Đajić 6, Žeravic 7, Subić 7, Bečelić 6,5, Radinović 6.

Strijelci: 1 : 0 Smriko (19.); 1 : 1 Ilić (53.)

Crveni karton (drugi žuti): Radinović
Igrač utakmice: Mladen Jurčević