FOTO: Vitez domaćin izložbe umjetničke fotografije

U Galeriji HKD Napredak u Vitezu, u organizaciji Foto kluba „FOT“ iz Travnika, u četvrtak navečer otvorena je izložba  bosanskohercegovačke fotografije „FOTO BiH 2014“. To je izložba I kategorije Asocijacije za umjetničku fotografiju Bosne i Hercegovine.

Izloženo je 120  fotografija 80 autora iz cijele BiH, različitih motiva: žive i mrtve prirode, pejzaža, portreta ljudi i njihovog životnog okruženja, dokumentarne fotografije…!

Izložbu je otvorio predsjednik Foto kluba „FOT“ iz Travnika, Mirsad Mujanović, a ovom prilikom su podijeljene nagrade i priznanja najuspješnijim autorima po ocjeni stručnog žirija Asocijacije za umjetničku fotografiju BiH.

U kategoriji „kolor fotografija“ prva nagrada je pripala Mirsadu Mujanoviću, druga Radovanu Dangubiću, a treća Aliji Kahriću. U ovoj kategoriji pohvale za uspješnu fotografiju dobili su Svjetlana Perić, Dejan Đurić i Lucija Mujanović. U kategoriji „monokrom“ nagrade su dobiliSlobodan Krstić, Mirko Adžaip i Miroslav Mišić, a pohvale Jasmin Sulajnović, Siniša Skenderija i Erna Mujanović.

Lijepom kulturnom ugođaju doprinio  je i istaknuti travnički glazbenik Mehmed Dibek, glazbenim izvedbama na trubi.

Reklama