FOTO: Viteški lovac Miran Šarić ustrijelio krvoločnog vuka iznad Gornje Večeriske

Iz Lovačke organizacije za uzgoj i zaštitu „Vitez“, obavjestili su javnost, da je proteklog tjedna na području općine Vitez uočen čopor vukova, koji je u Zabilju nanio štetu vlasniku stada ovaca, pri čemu je ubijeno nekoliko ovaca i jedan magarac. Čopor se kretao pravcem sjever-jug, prošavši kroz naseljena mjesta Zabilje, Veliki Mošunj i Gornja Večerska.

„Lovac Luka ubio je vuka“, naslov je lijepe dječje  pripovijetke. No, ovaj put, na području zvanom Kučare, nedaleko viteškog naselja Gornja Večeriska, vuka je ustrijelio poznati viteški lovac i lovočuvar, Miran Šarić. Vuk je šestogodišnji kapitalac, težak blizu 40 kg, vođa čopora koji već duže vremena na tom području nanosi veliku štetu vlasnicima ovaca, koza… A nekoliko sati ranije pred nišan Miranove lovačke puške „dolijale“ su dvije mlade jednogodišnje lisice.

U reonu iznad G. Večerske, na jednoj čeki, lovac Miran Šarić je ustrijelio mužjaka, vođu čopora, vuka starosti oko 6 godina i težine oko 40 kg, čije je krzno, tj. trofej procijenjeno za zlatnu medalju.

Bogati i rijetki ulov, vuka kapitalca i dvije lisice, Miran je izložio na haubi svog automobila, što je u subotu prije podne bila prava atrakcija građanima Viteza.