FOTO: Više od 500 posjetitelja oduševljeno premijerom predstave GKM Vitez – Čudnovate zgode šegrta Hlapića!

Gradsko kazalište mladih VitezOvoga vikenda su nastavljeni 3. Dani kazališta – Vitez 2011. Bogat program ovogodišnjih kazališnih dana u Vitezu, koje organiziraju Udruga mladih „Enter“ i Gradsko kazalište mladih Vitez, upotpunila je sinoćnja premijera predstave „Čudnovate zgode šegrta Hlapića“, u izvedbi najmlađeg ansambla Gradskog kazališta mladih Vitez.

Kazališna dvorana u Vitezu bila je premalena da primi sve one koji su htjeli pogledati ovu predstavu, a uz 500 posjetitelja koji su uspjeli pronaći mjesto u dvorani, nekoliko desetaka posjetitelja je odlučilo pričekati reprizu ove predstave.

Predstava na kojoj najmlađi ansambl GKM Vitez radi već pola godine, uz režiju Anje Stipinović, a prema tekstu Ivane Brlić-Mažuranić, bila je prava poslastica najmlađima, ali i njihovim roditeljima.

„Presretna sam našim nastupom, a reakcija publike je potvrdila kako smo napravili odličnu predstavu. Ponosna sam na sve što smo uradili i raduje me kako su naši najmlađi glumci potvrdili da s pravom nosimo titulu „najuspješnijeg omladinskog kazališta u BiH“, koju je naše kazalište steklo u protekle dvije godine na festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva BiH. Ovim putem želim čestitati svojim mladim glumcima na velikom trudu koji je uložen u ovu predstavu i zahvaliti se publici na izuzetnoj podršci“ izjavila je za Fenu Anja Stipinović, šesnaestogodišnja redateljica GKM Vitez.

Publika je nakon gostovanja Satiričkog kazališta mladih Slavonski Brod, pozorišta „Branislav Nušić iz Šida, Hrvatskog amaterskog kazališta Travnik te Amaterskog pozorišta „Neretva“ iz Konjica“  imala priliku pogledati i nastup mladih Vitežana. Do konca kulturne manifestacije 3. Dani kazališta – Vitez 2011. Vitežani će imati priliku vidjeti nastupe kazališnih grupa iz Laktaša, Kaštela, Postojne, Sarajeva.

„Ponosan sam na našu novu premijeru, tim više što je predstava „Čudnovate zgode šegrta Hlapića“ redateljski prvijenac Anje Stipinović, šesnaestogodišnje članice našega kazališta. Naše opredjeljenje je dati priliku isključivo mladima, a tijekom posljednje dvije godine oni su maksimalno iskoristili ponuđene prilike i pokazali kako smo na pravom putu. Kako sam i najavljivao, usprkos činjenici da je predstavu izveo najmlađi ansambl našega kazališta ovo je jedna od naših najkvalitetnijih predstava. Hvala našoj divnoj publici koja nam daje veliku potporu, a posebno želim pohvaliti naše mlade glumce i redateljicu“ rekao je Ivan Sajević, predsjednik UM „Enter“ i voditelj GKM Vitez.

O predstavi: Hlapić je bio dječak koji je radio kao šegrt kod majstora Mrkonje i njegove žene. Majstor se prema njemu nije lijepo odnosio, pa je Hlapić odlučio otići. Na svom putu 6 dana i 7 noći, upoznao je mnogo zanimljivih ljudi i životinja, a i zaljubio se u Gitu, djevojčicu koja je tražila svoje roditelje. Upoznao je i starog štakora koji je sa svojim prijateljem krao po selu, a Hlapiću već prvu noć ukrao čizmice. Na kraju putovanja, Hlapić je odveo Gitu svojoj kući, majstoru i majstorici, za koje se na kraju saznalo da su Gitini pravi roditelji.

U predstavi igraju: Leona Blaž, Berna Mišković, Mirna Matković, Ivona Matošević, Petra Radoš, Dunja Jezeraškić, Petra Filipović, Ana Pavlić, Ana Maros, Antonela Lukić, Karla Buhić, Ana Krišto.
Svjetla: Slaven Čalić.
Glazba: Dunja Jezeraškić.
Grafička priprema: Borislav Sučić
Redateljica: Anja Stipinović
Izvršni producent: Ivan Sajević

{gallery}kultura/gkm_hlapic11{/gallery}