FOTO/VIDEO: U Vitezu prigodno obilježen Svjetski dan bubrega

Srednjobosanska županijska Udruga dijaliziranih i transplantiranih sa sjedištem u Vitezu koju uspješno vodi Vitežanin, Tomislav Žuljević (ujedno i predsjednik federalne Udruge op.a.) na prigodan i zanimljiv način u četvrtak je obilježila Svjetski dan bubrega.

Naime, Udruga je organizirala uličnu utrku učenika završnih razreda osnovnih škola u Vitezu i zainteresiranih građana-rekreativaca, uz naznaku i poruku kako su tjelesne aktivnosti, zdrava prehrana, odnosno zdrav način života, osnove prevencije bubrežnih ali i drugih oboljenja.

Dužina staze bila je 1.800 metara sa startom i ciljem na Gradskom trgu, a prolazila je pored Gradske tržnice, Gradskog nogometnog stadiona i Vatrogasnog doma.. Najuspješniji učenici i rekreativci su i prigodno nagrađeni.

U vrijeme trajanja ove manifestacije djelatnici Doma zdravlja Vitez na Gradskom trgu su zainteresiranim besplatno kontrolirali šećer u krvi i mjerili tlak.

Uz organizatore, te veliki angažman članova Udruge dijaliziranih i transplantiranih, ovu manifestaciju podržali su: Ministarstvo zdravstva i socijalne politike Srednjobosanske županije, općina Vitez, nekoliko viteških poduzeća i ugostiteljskih objekata, a uz generalno pokroviteljstvo tvrtke Frizerland i Ecos, obje iz Viteza.