FOTO/VIDEO: Obavljeno i završno asfaltiranje, sljedećeg tjedna službeno otvorenje prometnice i mosta u Vitezu

Jedna od najvećih postratnih investicija Općine Vitez je izgradnja mosta koji povezuje centar Viteza i viteški Poslovni centar. Nakon prve faze asfaltiranja nosivog sloja od 7 cm danas je obavljeno i završno asfaltiranje, a sljedećeg tjedna bi trebalo biti održano i službeno otvorenje ove prometnice i mosta, koji se proteže od benzinske crpke Ina u centru grada, do magistralne prometnice M-5, kod restorana “Lovac”.

“Tijekom proteklog mandata uspjeli smo na području općine Vitez asfaltirati nove ili presvući asfaltom stare prometnice u duljini cca 100 kilometara. Možda je i najvažnije da smo infrastrukturu PC-a povezali s centrom grada, a riječ je o ideji koja je na papiru, ali i u glavi Vitežana stara gotovo 40 godina”, kazao je između ostalog načelnik Općine Vitez, Tomislav Bošnjak Matić.

Sam most je koštao oko 1,6 milijuna maraka, a sveukupno projekt oko 4 milijuna KM javlja RTV Herceg Bosne.

“Tijekom proteklog mandata radili smo na nekoliko bitnih stvari za život svih stanovnika Viteza. Onaj možda i najznačajniji, a to je vodoopskrba smo uradili tako da 95 do 98% svih kućanstava općine Vitez ima vodu iz vodovoda kojim upravlja JKP “Vitkom”. To je kruna svih onih napora koji su ulagani zadnjih 15 godina, a u rješavanje vodoopskrbe u tom periodu je uloženo cca 10 milijuna maraka”, istaknuo je Bošnjak Matić.

Kompletan razgovor pogledajte u video prilogu RTV Herceg Bosne.