FOTO/VIDEO 360: Pješačenjem do zdravlja

Hrvatsko planinarsko društvo “Vitez” i Ekološka udruga “Kremenik” Vitez i ove su godine organizirali tradicionalnu, devetnaestu po redu, akciju pod nazivom “Pješačenjem do zdravlja”, a povodom Svjetskog dana planeta Zemlje i Dana općine Vitez.

„Vrlo smo zadovoljni odzivom sudionika, kao i kako je sve proteklo. Više od 300 sudionika je pješačilo, a u Zaselju je bilo gotovo 1000 osoba. Ove godine smo imali goste iz Sinja i Trilja, a svakako vrijedi izdvojiti i naše susjede planinare iz društava „Paklarske stijene“ Travnik, „Kuk“ Novi Travnik, zatim „Raduša“ Uskoplje. Želim zahvaliti prije svega članovima našeg društva, ali i svim gostima i sudionicima što su pomogli da i ove godine sve bude besprijekorno“, kazala je Dragana Sivonjić, predsjednica HPD Vitez.

Akcija je organizirana u nedjelju, 22. travnja, a nakon polaska s gradskog trga u Vitezu uslijedila je trasa pješačenja na dionici Vitez – Brizjak – planinarski dom u Zaselju.

Kod planinarskog doma u Zaselju organizirana su natjecanja u eko-kvizu, povlačenju konopa, skakanju u vrećama, nošenju jajeta u žlici… Najuspješniji sudionici su nagrađeni, kao i najmlađi, odnosno najstariji sudionik te najbrojnija obitelj, ovoga puta je to bila obitelj Malić.

Prvi put su djeca mogla isprobati penjanje na umjetnoj stijeni, a puno zainteresiranih je bilo, čekalo se i do pola sata da se dođe na red. Prilikom pripreme i penjanja pomagali im stručne osobe osposobljene za taj posao, Anto Toljušić, Kristijan Rajković i Sanjin Zirdum.

Za sve sudionike članovi HPD “Vitez” osigurali su besplatan planinarski grah i čaj.

360: Dio atmosfere s manifestacije Pješačenjem do zdravlja

Pješačenjem do zdravlja

Posted by Vitez.info on 23. April 2018

Prethodni članakU Vitezu se otvara CrossBox Romari funkcionalna teretana
Sljedeći članakViteški ragbijaši u nedjelju gostuju u Beogradu