FOTO: Veleposlanik RH Tonči Staničić posjetio Sveučilište ‘Vitez’ i svečano otvorio dvoranu ‘Zagreb’

Veleposlanik Republike Hrvatske, Tonči Staničić, posjetio je danas Sveučilište „Vitez” u Travniku gdje je uz nazočnost rektora ovoga Sveučilišta, Nikole Grabovca, predsjednika UO Sveučilišta „Vitez”, Franje Rajkovića, brojnih profesora, studenata i gostiju svečano otvorio multimedijalnu dvoranu „Zagreb” na Sveučilištu „Vitez” u Travniku.

Ova multimedijalna dvorana, koja će biti od velike koristi Sveučilištu „Vitez”, izgrađena je uz pomoć Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske

„Iskreno se zahvaljujem u svoje ime, ime svih suradnika i studenata našega sveučilišta na vrijednoj donaciji Vlade Republike Hrvatske, a posebno me raduje da su prepoznali našu vrijednost i nadam se kako će i ubuduće cijeniti naš rad”, rekao je rektor Sveučilišta „Vitez”, Nikola Grabovac.

„Zahvaljujem se bivšoj Vladi Republike Hrvatske koja je našla načina pomoći nam u ostvarenju naše zacrtane misije. Također, aktualna vlast u Republici Hrvatskoj prepoznaje vrijednost našega sveučilišta i već postoje naznake kako će nas i dalje podržavati. Uvjeren sam da ćemo zajedno s kadrom koji imamo, naravno na čelu s našim rektorom Grabovcem i profesorima, nastaviti ovaj pozitivan trend i dodatno jačati naše sveučilište”, dodao je Franjo Rajković, predsjednik UO Sveučilišta „Vitez”.

Nakon svečanog otvorenja multimedijalne dvorane „Zagreb”, veleposlanik RH u BiH, Tonči Staničić održao je i predavanje na temu „Bilateralni odnosi Republike Hrvatske i BiH, s osvrtom na ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju 2013. godine”. Nakon predavanja studenti su imali priliku postavljati i pitanja, a hrvatski veleposlanik je na koncu ostavio mogućnost da se jednog dana na Sveučilištu „Vitez” pojavi i u ulozi profesora.

„Otvaranje multimedijalne dvorane otvara i nova vrata, odnosno pozicionira naše sveučilište na tržištu i mi vam se od sveg srca zahvaljujemo”, u prigodnom je govoru predsjednica Studentske unije „Unitra”Sveučilišta „Vitez”, Danijela Lovrić poručila hrvatskom veleposlaniku.

{gallery}drustvo/svevi_veleposlanik_rh{/gallery}