FOTO: Večeras postavljene žive jaslice u Gučoj Gori

Večeras su franjevci samostana u Gučoj Gori  kod Travnika, hrvatskim povratnicima u ovaj kraj, ali i brojnim posjetiteljima samostana i ovaj Božić odlučili uljepšati živim jaslicama.

„Sveti Franjo prvi je ljudima dočarao žive jaslice i trenutak Kristova rođenja u betlehemskoj štalici od prije više od dvije tisuće godina. Mi kao njegovi sljedbenici, a naročiti gučogorski fratri čiji Samostan nosi ime Sv. Franje već nekoliko godina njegujemo tradiciju živih jaslica. Uspjeli smo ih napraviti i ove godine, a pomogli su nam mladi članovi Franjevačke mladeži“, rekao je fra Leon Pendić, župni vikar u Gori Gori.

Inače, posebna natkrivena scena iza zgrade Samostana u Gučoj Gori napravljena je samo za žive jaslice. Lijepo uređen kutak, dostojan trenutka rođenja Isusa Krista, okrunjen je križem te kao takav, naglasio je fra Zoran Livančić, gvardijan Samostana u Gučoj Gori, u sebi sadrži svu simboliku Kristova života, od rođenja u jaslicama do smrti na križu.

Ovoj informaciji vrijedi dodati kako će i Vitežani imati priliku uživati u živim jaslicama koje će u organizaciji Udruge mladih “Enter”, Gradskog kazališta mladih Vitez i Župnog ureda Vitez biti postavljene na Badnjak kod župne crkve u Vitezu. Članovi GKM Vitez uprizorit će i kratki igrokaz, iza 22,00 sata.

{gallery}drustvo/gucagora_jaslice{/gallery}