FOTO: Večer sporta i zajedništva

Pod visokim pokroviteljstvom hrvatskog člana Predsjedništva BiH, dr. Dragana Čovića, u Vitezu je u četvrtak navečer održana donatorska večer viteškog premijerligaša NK Viteza.

Uz Organizacijski odbor koji su činili Ana Zirdum, Ranko Križanović, Stjepan Badrov i Igor Šakić, u organizaciju se uključio i predsjednik Federacije BiH, Marinko Čavara, pa je, mnogi su rekli, već unaprijed uspjeh zajamčen. I optimisti se nisu prevarili jer je prestižna Kongresna dvorana hotela „Central“ bila puna, došlo je, naime, i više od 300 zvanica iz Viteza, srednje Bosne ali i iz drugih krajeva BiH, uglednici, ljubitelji sporta, nogometa, prijatelji Viteza i njegovih žitelja iz svih oblasti života i rada. A među njima, uz ugledne viteške gospodarstvenike, sportske, kulturne i političke djelatnike, došli su i dužnosnici županijskih struktura izvršne, zakonodavne i političke vlasti, na čelu s predsjednikom Ž.O HDZ-a BiH, Nikolom Grubešićem, direktori javnih poduzeća, skupina profesora Sveučilišta u Mostaru, koje je predvodio dr. Zoran Tomić, dekan Filozofskog fakulteta,  federalni i državni dužnosnici koje su predvodili Marinko Čavara, Borjana Krišto, Marina Pendeš i Dragan Čović.

Prigodnim riječima okupljenim obratio se novoizabrani općinski načelnik Viteza, Tomislav Bošnjak Matić, pozvavši nogometaše i stručne radnike NK Viteza da samoprijegornim radom, ponašanjem i dobrim igrama i rezultatima opravdaju ove im večeri ukazanim povjerenjem.

Okupljeni su na ovoj lijepoj večeri, riječju i slajdovima, upoznati s bogatom poviješću ovog uglednog nogometnog kluba, koji već četvrtu godinu zaredom uspješno igra u najelitnijem bh nogometnom razredu.

„Igrat ćemo mi u ovom rangu i naredne sezone, to već sada mogu obećati. Ova večer,  vaš dolazak u Vitez s jasnim nakanama, nama je veliko priznanje, veliki poticaj, nemjerljiva pomoć“, kazao je bivši nogometaš NK Viteza, aktualni predsjednik Kluba i predsjednik Nogometnog saveza Federacije BiH, Slaven Garić.

Pozdravljen  burnim pljeskom okupljenim se obratio i dr. Dragan Čović.

„Prije nešto više od mjesec dana, ovdje u Vitezu na predizbornom skupu, obećali smo načelnika općine iz reda hrvatskog naroda i donatorsku večer za sport u Vitezu. Obećanja smo ispunili“, kazao je Čović i dodao: „Radujem se što smo ovdje, iz svih krajeva BiH, zajedno u našem Vitezu. To je, uz financijsku pomoć NK Vitezu i dodatna velika vrijednost, potvrda našeg zajedništva. A kada smo zajedno onda smo i moćni. Ovakva večer, s ovakvim ciljevima  treba biti tradicionalna, jer ovo je i poruka vama dragi Vitežani, da niste sami i da to nikada nećete biti. Zovite nas, opet ćemo doći. Vi ispunjavajte svoje sportske zadatke i obveze a mi ćemo svoja obećanja. Velika smo i složna obitelj, a to potvrđuje i ova večer“, kazao je Čović dugotrajnim pljeskom pozdravljen od prisutnih.

Predsjednik Kluba, Slaven Garić predsjedniku Draganu Čoviću ovom je prilikom darovao dres NK Viteza, a nakon svečanog dijela večeri nastavljeno je druženje uz prigodan kulturno-zabavni program.

Prethodni članakDžeko: Jedan igrač ne može dobiti Grčku, moramo svi dati maksimum
Sljedeći članakProdaja industrijskog kompleksa za proizvodnju peleta u Novoj Biloj