FOTO: Uspjela akcija ‘Let’s do it’ Vitez

U nedjelju, 9. rujna 2012. s početkom u 11,00 sati na području općine Vitez održana je akcija čišćenja „Let’s do it” Vitez koja se isti dan provodila i na području cijele Bosne i Hercegovine, pod nazivom „Let’s do it – Očistimo zemlju za 1 dan”.

Na području općine Vitez, akcija se sprovodila na 5 različitih lokacija koju su izvodili volonteri različitih udruženja:
Grad – Lokalni tim i grupa volontera
Vonkov most/Mini HE – Ribolovci
Krusčica – UG „Izvor mladosti”
Zaselje – HPD “Vitez”
Šantići – Grupa volontera
Večeriska – Mladež

U akciji je sudjelovalo otprilike 230 volontera koji su za 3 sata, koliko je akcija trajala prikupili velik broj vreća otpada. Sav otpad Javno komunalno poduzeće „Vitkom” odvezlo je na općinsku deponiju.

Osnovna škola „Bila” je u petak zajedno sa svojim učenicima provela manju pilot akciju čišćenja spomen obilježja u Biloj i okolnih površina. Akciju je inicirao ravnatelj Vinko Bošnjak, a predvodili nastavnici.

Na području općine Vitez, koordinator projekta kontaktirao je više od 90 poduzeća, od kojih je s njih 6 ostvarena pozitivna suradnja: Ecos, Fis, Kalvarija Cop, Buba Commerce, Pivnica Dačo i A.M. 2000. Navedena poduzeća sudjelovala su doniranjem logistike kao što su vreće za otpad, rukavice, osvježenja te majice za tim.

Prije akcije, lokalni tim je održao eko-radionice s učenicima četvrtih razreda Osnovne škole Vitez. Eko-radionice su vodile članice tima, Maja Križanac i Mateja Šimić.

Promocija projekta za javnost održana je u subotu ispred Hrvatskog doma u periodu od 9,30 do 14,00 sati. Promociju su predvodili članovi lokalnog općinskog tima, a atmosfera je upriličena glazbenom podlogom.

U realizaciji projekta i akcije na području općine Vitez, pored lokalnog općinskog tima, najviše su zaslužni Tanja Pejović, predsjednica eko-udruge „Kremenik” te Ivan Sajević.

Ovim putem koordinator Ivan Vrebac zajedno sa svojim timom izražava zahvalu svim volonterima koji su se odazvali akciji kao i ostalim osobama koje su svojim djelovanjem značajnije doprinijele što kvalitetnijoj realizaciji akcije na području općine Vitez.

Veliko hvala i lijep pozdrav do sljedece godine!