FOTO: Uskoro Udruženje medicinskih sestara BiH

Radni sastanak predstavnika udruženja medicinskih sestara i medicinskih tehničara Federacije BiH, Republike Srpske i Distrikta Brčko, koje su predvodile predsjednice, časna Ankica Tomas, Nataša Egeljić i Dragana Gajić, održan je u srijedu u Franšiznom centru BiH u Vitezu.

Sastanak je imao za cilj dogovoriti se o izmjenama i dopunama radne verzije Statuta i načina kada i gdje održati osnivačko-izbornu skupštinu budućeg Udruženja medicinskih sestara BiH.

Razlozi osnivanja jedinstvene udruge medicinskih sestara na razini BiH su višestruki, a prije svega ujedinjene u jedno udruženje daleko će lakše i efikasnije rješavati i status u svojim ustanovama gdje rade, ali i na području Europe. Jer, kako je kazala časna Ankica Tomas, predsjednica srednjobosanske županijske Udruge medicinskih sestara i Udruženja medicinskih sestara F BiH, u europsko i svjetsko udruženje medicinskih sestara, što je osnovni cilj i želja cjelokupnog članstva sve tri bosanskohercegovačka udruge, mogu samo kao jedinstvena udruga-udruženje medicinskih sestara BiH.

Bez takvog članstva sestrama i medicinskim tehničarima iz BiH javljaju se brojne prepreke čak i u BiH, a pogotovo ako, iz bilo kojih razloga, žele ili moraju ići „trbuhom za kruhom” diljem Europe, jer je veliki problem nostrifikacija diploma stečenih u BiH, pa tako i dobivanje zaposlenja bilo gdje u Europi ili pak u prekooceanskim zemljama.

Kako nam je kazala sestra Ankica Tomas, načelni dogovor unutar tri udruge u BiH, je postignut i sada će se voditi ubrzana aktivnost kako bi se, po svemu sudeći u Vitezu, do 20. lipnja održala osnivačko-izborna Skupština medicinskih sestara BiH.

{gallery}drustvo/medicinske_sestre{/gallery}