FOTO: U Vitezu uspješno organiziran 3. Memorijalni pohod “Darijan Šarac”

U organizaciji Hrvatskog planinarskog društva „Vitez“ i Udruge dijaliziranih i transplantiranih bolesnika ŽSB, održan je 3. po redu Memorijalni pohod „Darijan Šarac“.

Na pohodu se našlo oko 50 planinara iz Viteza, Busovače i Uskoplja, kao i jedan broj građana Viteza. Pohod je organiziran u spomen na pokojnog Darijana, koji je preminuo u veljači 2012. godine, s nepunih 17 godina, nakon što mu je transplantirano srce 2010. i u zahvalu obitelji Šarac na toplom prijemu naših planinara prilikom hodočašća 2011., u Međugorje, dugog 180 km.

„Ovim događajem želimo skrenuti pozornost građanstvu na važnost darivanja organa poslije smrti u svrhu liječenja ljudi, ali i promovirati planinarenje kao zdrav način života. I ove godine, kao i prethodne dvije, pohod nije mogao proći bez kiše…shvatili smo o čemu se radi…to i nebo plaće za izgubljenim mladim životom. Bila nam je velika čast da ovom memorijalu budu prisutni Darijanovi roditelji , Ankica i Željko, koji su sa svojim rođacima stigli iz Čitluka“, naveli su organizatori 3. memorijalnog pohoda „Darijan Šarac“.

Ova manifestacija je završena zajedničkom večerom u planinarskom domu Zaselje. Organizatori su naglasili i kako su izuzetno zadovoljni odzivom planinara i građana, kao i kompletnom organizacijom. Izrazili su nadu kako će sljedeće godine, na 4. memorijalnom pohodu, imati još više sudionika.

Prethodni članakPomoć sretnima čini darovane, ali i darovatelje
Sljedeći članakAgencija za sigurnost hrane obavještava da dodatak ishrani “Testo range” sadrži tetrahidrocanabiol