FOTO: U Vitezu uskoro i ‘Žabica’!

Bazen na Laništu sagrađen krajem sedamdesetih godina prošlog stoljeća bio je top destinacija za osvježenje i kupanje mještana okolnih naselja, Gačica i Kruščice, ali i velikog broja mještana drugih naselja iz Viteza, doznajemo od naših starijih sugrađana. Bazne se punio iz malog šumskog potoka, a nerijetko se pored njega roštiljalo na širokom platou, omeđenom s dva potoka, Lupničkim i Damlinom. U ova dva potoka vode ima i za najveće suše.

Bazen je već godinama zapušten zarastao u korov i drveće. Više puta se pomišljalo da se dovede u funkciju, što je ovoga ljeta na inicijativu desetak mladih i aktivnih mještana i učinjeno.

U ovaj vrlo zanimljivi i hvale vrijedan projekt od samog početka uključeni su Ivan Debeljak, Josip Rajković, Marin Mlakić, Žarko Debeljak, Nikola Žabić, Jozo Bošnjak, Marin Čeko, Josip Mlakić, Miroslav Križanović, Miro Križanović, Ivan Krizanović, Dario Šarić i Berislav Križanović.Iskreno se nadamo da nismo nekoga propustili spomenuti, a ako jesmo nadamo se da nam neće uzeti za zlo.

Redakcija vitez.info portala posjetila je ekipu koja svakodnevno i vrijedno radi na uređenju bazena te se uvjerila na licu mjesta koliki su posao uradili. Ipak, da bi se ova lijepa akcija uspješno privela kraju teško da će biti dovoljan samo entuzijazam navedenih mještana te svakako valja izraziti nadu kako će se uključiti i šira zajenica, zajedno s nadležnim općinskim službama, a možda interes u podršci ovom projektu prepozna i netko od viteških gospodarstvenika. 

Pretpostavlja se kako bi bazne, dimenzija 40×25 metara, mogao biti u funkciji kroz 20 dana, a kako smo doznali ulaz će biti slobodan.

{gallery}zabava/zabica_laniste12{/gallery}