FOTO: U Vitezu pola metra snježnog pokrivača

Pola metra snijega koliko ga je napadalo u petak i u noći na subotu, u jutarnjim satima prvog dana vikenda prouzročio je potpuni prometni kolaps u cijeloj Lašvanskoj dolini. A preko prevoja Rostovo (Novi Travnik – Bugojno) i Komara (Travnik – Donji Vakuf – Jajce) bio je potpuno obustavljen. Prometnice nisu bile očišćene jer to, u ovakvim ekstremnim vremenskim (ne)prilikama, postojeća putna mehanizacija i nije bila u mogućnosti to uraditi.

Slična, čak i gora situacija bila je u gradovima u Lašvanskoj dolini i u cijeloj srednjoj Bosni, a pogotovo u prigradskim naseljima i seoskim područjima gdje je promet, bilo koje vrste, čak i kretanje pješaka, bio potpuno zaustavljen. Kasnilo se na posao a mnogi uposlenici u subotu i nisu stigli do svojih radnih mjesta, a sretna je okolnost da je vikend pa i inače ne rade škole, državne ustanove…, a snijeg, s kratkim prekidima i različitim intezitetom i dalje pada.

No, u prvim popodnevnim satima promet je u Lašvanskoj dolini ipak uspostavljen mada se odvije vrlo teško i uz česte obustave, a sretna je okolnost da je i dalje opskrba električnom energijom na cijelom području redovita.

Zvonimir Čilić / VL

Ekipa vitez.info portala danas je cijeli dan na terenu fotografirala i snimala kako bi vjernim posjetiteljima našeg portala prikazala kako izgleda naš dragi Vitez okupan snijegom. Uskoro ćemo objaviti i nove slike iz nekoliko naselja općine Vitez. Uživajte…:)

Foto: Alojz Mlakić i Filip Šarić

{gallery}zabava/snijeg2012_2{/gallery}