FOTO: U Vitezu održano prvenstvo BiH u stolnom tenisu za juniore i juniorke

Državni stolnoteniski prvaci BiH u juniorskoj konkurenciji za 2014. godinu su Irhad Bušatlić, član STK „Hašim Spahić“ iz Ilijaša i Edina Haračić, članica STK „Bugojno“. Titulama najboljih okitili su se na državnom prvenstvu održanom proteklog vikenda u Vitezu. Prvenstvo je održano u Gradskoj sportskoj dvorani, a dobar domaćin i tehnički organizator bio je STK „CM – Vitez“.

U finalnom dvoboju juniora Irhad Bušatlić je pobijedio Luku Matkovića, člana STK „Mostar“, rezultatom 3 : 2. Zanimljivo je, Bušatlić je i prošlogodišnji juniorski prvak BiH, dok je Matković, jedan od najtalentiranijih bosanskohercegovačkih mladih stolnotenisača , prošlogodišnji kadetski prvak BiH, nepune tri godine mlađi od ovogodišnjeg pobjednika Bušatlića. Zanimljivo je, također, da je Irhad Bušatlić stolnoteniski stasao u STK „Bugojno“ iz Bugojna, gdje živi i igra i najbolja juniorka BiH za 2014. godinu, Edina Haračić koja je u finalnom susretu, uvjerljivo s 3 : 0, pobijedila Snežanu Marković, članicu STK „Perućica“ iz Foće.

U konkurenciji parova Irhad Bušatlić („Bugojno“) i Siniša Marčetić )“Borac“ – Banja Luka) u finalnom susretu pobijedili su par Edin Gutić/Salih Alić iz STK „Kreka“ iz Tuzle. U konkurenciji parova juniorki, Sanja Milojević ((„Prijedor“) i Eldina Haračić („Bugojno“) u finalnom susretu pobijedile su Snežanu Marković („Perućica“) i Eldu Šehić („Spin 2012.“ – Sarajevo.

Na državnom prvenstvu juniora i juniorki nastupilo je više od stotinu natjecatelja iz cijele Bosne i Hercegovine.

Zvonimir Čilić