FOTO: U Vitezu održano federalno natjecanje u disciplini “Fly fishing”

Udruga sportskih ribolovaca Viteza sa svojim vrijednim članovima koje predvodi predsjednik Dragan Jonjić, bila je domaćin federalnog momčadskog i pojedinačnog natjecanja u disciplini „Fly fishing”. Nastupilo je 18 momčadi s područja cijele Federacije, što je do sada i najveći broj sudionika na federalnom natjecanju.

Natjecanje je održano u nedjelju, na ribolovnom reviru na rijeci Lašvi u Vitezu, lijepo uređenom i dugom 1300 metara, a ribolovna staza nosi ime dugogodišnjeg ribolovca, osnivača Udruge sportskih ribolovaca u Vitezu, pokojnog Ludviga Tibolda. A prema riječima predsjednika federalnog Federalnog saveza sportskih ribolovaca, Marcela Kačinskog, viteška ribolovna staza je najbolja i najuređenija u BiH (završena je 2010.) i ima sve tražene uvjete i za održavanje najvećih međunarodnih natjecanja.

U disciplini „Fly fishing” (ulovi, izmjeri, vrati u vodu) lovila se samo plemenita riba – potočna pastrva. Lipljan i mladica, a bodovala se dužina ulovljene ribe i broj ulovljenih primjeraka.

Najviše uspjeha u ekipnoj konkurenciji imali su sportski ribolovci Bugojna, drugo mjesto pripalo je Fojnici, a treće „Uni” iz Bihaća. U pojedinačnoj konkurenciji najuspješniji je bio, Ajdin Imamović iz Fojnice, drugo mjesto je osvojio Sabahudin Bristina iz Donjeg Vakufa, a treće Samir Bilanović iz Hadžića. Najdužu ribu, pastrvu potočarku, dužine 57 cm ulovio je Refik Varka.

Organizacija je bila na zavidnoj razini, a što je potvrdio i predsjednik Federalnog saveza Marcel Kačinski kazavši kako se svi budući organizatori ovakvih i međunarodnih natjecanja mogu i trebaju ugledati na organizatora ovog natjecanja, Udrugu sportskih ribolovaca Viteza.

Organizaciju ovog natjecanja, a što je veliko priznanje vrijednim Vitežanim i koje ima i turističko-ekološki značaj pomogle su viteške tvrtke, Ovnak, Ukras, Kristal, Buba… i Općina, dok se i ovaj put potpuno oglušio Sportski savez općine Vitez.

Zvonimir Čilić

ribici2ribici3ribici5ribici6ribici7