FOTO: U Vitezu održani Dani kruha i plodova zemlje

Vitežani su i ove godine, tradicionalno, maštovito i uspješno, organizirali manifestaciju „Dani kruha i plodova zemlje”.

Centralnom dijeli manifestacije održanom na Gradskom u četvrtak poslije podne na Gradskom trgu, prethodile su prave male svečanosti na kojima su, u svojim školama i vrtićima, učenici sa svojim nastavnicima i tetama, izložili svoje raznovrsne radove od brašna i plodove plodnih lašvanskih polja i voćnjaka, među kojima su se birali najuspješniji, najljepši, najmaštovitiji… radovi.

Na Gradskom trgu je organizirana masovna i dobro osmišljena manifestacija, a izloženi su najuspješniji radovi mališana iz vrtića i učenika iz svih viteški osnovnih škola u kojima se nastava odvija na hrvatskom jeziku i po hrvatskom nastavnom planu i programu te Srednje škole „Vitez” i članica Udruge „Viteške žene”.

„Oživjele” su i prezentirane su i narodne nošnje i običaji Hrvata ovoga kraja, a izloženi su i brojni primjerci starih priručnih alata i drugih pomagala koja su se nekada koristila u ovdašnjim domaćinstvima.

Trud i rad viteških mališana, njihovih učitelja i roditelja, te plodove plodnih viteških oranica i voćnjaka, uz prigodnu molitvu, blagoslovio je fra Ivo Kasalo, a održan je i zanimljiv kulturno- zabavni program uz praćenje i odobravanje brojnih posjetitelja.

Zvonimir Čilić / VL