FOTO: U Vitezu održana svečana promocija knjige prof. Jamile Jaganjac

Promocija knjige „Upravljanje intelektualnim kapitalom u kompanijama“ autorice doc. dr Jamile Jaganjac, profesorice na Fakultetu poslovne ekonomije Sveučilišta/Univerziteta „Vitez“ održana je proteklog vikenda u Franšiznom centru BiH u Vitezu.

Predmet „Upravljanje intelektualnim kapitalom“ izučava se na četvrtoj godini Fakulteta poslovne ekonomije i za cilj ima osposobiti studente za izbor odgovarajućeg modela upravljanja intelektualnim kapitalom kompanije i za praktičnu primjenu alata i tehnika upravljanja kompanijama 21. stoljeća.

Uz uvodno predstavljanje autorice, kao i knjige od strane pr menadžera Sveučilišta, Siniše Dukića, knjigu su predstavili recezent knjige prof. dr Kadrija Hodžić (Prorektor za nastavu i studentska pitanja), prof. dr Hasan Mahmutović (šef katedre Ekonomska teorija i politika Ekonomskog fakulteta u Zenici) i prof. dr Fahrudin Fehrić (Dekan Fakultet poslovne ekonomije), ukazujući na značaj ove knjige u pogledu novog pristupa upravljanju kompanijama, kojim se objedinjuju znanja kompanije potrebna za upravljanje ljudskim kapitalom, strukturalnim kapitalom i potrošačkim kapitalom.

Knjiga kombinira teorijska znanja i praktična rješenja u vođenju kompanija. Pored primjera iz Bosne i Hercegovine, kao i svijeta, u knjizi su predstavljeni i studiji slučaja studenata Fakulteta poslovne ekonomije, čija su rješenja primjenjena i u praksi.

Maja Đurić Zahirović, studentica pete godine Fakulteta poslovne ekonomije, Gabrijela Kvasina bachelor ekonomije i direktorica FC BiH, te Elvisa Šahbazović, studentica četvrte godine Fakulteta poslovne ekonomije u svome izlaganju su naglasile da su uz pomoć ove knjige objedinile i praktično primjenile prethodno stečena znanja na dodiplomskom studiju.

IMG 0005IMG 0007IMG 0011IMG 0013IMG 0017IMG 0025 ssIMG 0031 sskorice1