FOTO: U Vitezu održana Smotra Sveučilišta u Mostaru

Što i gdje nastaviti školovanje nakon završene srednje škole, što budućim brucošima nudi Sveučilište u Mostaru sa svojih 10 fakulteta, uz Akademiju likovnih umjetnosti, mogli su zainteresirani maturanti srednjih škola iz Vitez i Kiseljaka saznati i neposredno se informirati u srijedu u Vitezu.

Naime, u sportskoj dvorani Srednje škole “Vitez”, već tradicionalno, u srijedu je organizirana smotra mostarskog Sveučilišta, gdje su zainteresirani na licu mjesta, u neposrednom kontaktu i razgovoru s asistentima i profesorima fakulteta mogli saznati i dobiti, neposredno i iz ponuđenog pisanog materijala sve informacije o uvjetima upisa, načinu studiranja, uvjetima smještaja u Studentskom domu. Mogli su dobiti, i dobili su, i niz drugih informacija vezanih za odabir nastavka školovanja na nekom od fakulteta mostarskog Sveučilišta.

Fakulteti Sveučilišta u Mostaru, asistenti i profesori, zaista su se potrudili i spremno su odgovarali na sva pitanja budući studenata kojima je ponuđen i vrhunski pripremljen informacijama bogat promidžbeni materijal. A budući brucoši su to, čini se, maksimalno dobro iskoristili.

Prije početka smotre okupljenim se studentima obratio pomoćnik rektorice za nastavu i studente, dr. sc. Vojo Višekruna, a novinarima je tom prilikom kazao: „Naše Sveučilište skupa s županijskim ministarstvima već tradicionalno organizira ovakve smotre, čiji je cilj sadašnjim maturantima, a potencijalnim studentima dati što veći broj informacija kako bi im olakšali izbor ili možda i riješili dileme koje imaju u odabiru studija i budućeg zanimanja. Mi budućim studentima dajemo određene i druge tražene informacije, a izbor što će i gdje studirati je njihov izbor“, kazao je dr. Vojo Višekruna.

Prethodni članakTužna 22. godišnjica stradanja Hrvata Zenice
Sljedeći članakNobil izlaže na 18. međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru