FOTO: U Vitezu održan Božićni koncert klape Štorija iz Kaštel Kambelovca

Kao nikada do sada ove su godine božićni dani, kada su kulturna događanja u pitanju, u Vitezu bili bogati, sadržajni, raznoliki i iznad svega kvalitetni. No, šlag na torti ovih kulturnih događanja bio je koncert ženske klape „Štorija“ iz Kaštel Kambelovca. Jer, mlade i lijepe Kaštelanke („… ljepše no Spličanke…“) u četvrtak navečer, u punoj župnoj crkvi sv. Jurja „ispričale“ su prelijepu glazbenu štoriju (priču) izvođenjem spleta božićnih pjesama u raznim obradama i aranžmanima.

Glazbeno ih je vodio maestro Jurica Karuz, a njihove izvedbe nagrađivane su dugotrajnim i gromoglasnim odobravanjem od oduševljenih Vitežana. A na kraju, nakon što su završile svoju lijepu glazbenu priču izvedbom popularne božićne pjesme „Narodi nam se Kralj Nebeski“, koju su skupa s njima pjevali i svi prisutni, dugotrajni i gromoglasni pljesak prerastao je i doslovno u ovacije. Opravdano i zasluženo!

Bio je ovo lijepi božićni dar župnog ureda župe Sv. Jurja župljanima u povodu 150.-te godišnjice osnivanja župe koja je obilježena i proslavljena prije dva mjeseca.

A viteški župnik fra Marko Kepić uz zahvalu na dolasku i vrhunskom koncertu, skupa s vikarom fra Miroslavom Jelićem, članice „Štorije“: Franku, Paulinu, Petru, Emu, Anu, Ines, Josipu i Maju, te maestra i voditelja klape Juricu Karuzu i prigodno je darivao.

Zvonimir Čilić / VL

{gallery}kultura/klapa_storija{/gallery}