FOTO: U Vitezu održan All Star KS Herceg Bosna

U subotu, 19. studenoga Vitez je bio grad košarke. Tijekom cijeloga dana kroz Gradsku sportsku dvoranu u Vitezu prošlo je više od tisuću, što sudionika, što posjetitelja “Košarkaškog dana Herceg – Bosne”.

HOKK Vitez je u suradnji sa Akademijom KS H-B, te sa KS HB organizirao “ALL STAR” KS H-B za sve kategorije (predkadeti, kadeti, juniori, seniori).

U 12,00 sati na teren su izišle selekcije “Sjevera” i “Juga” u predkadetskoj konkurenciji (98. godište i mlađi). Slavila je selekcija “Juga” rezultatom 102 – 61, a najkorisniji igrač bio je Ivo Čavar (HKK “Brotnjo” Čitluk), dok je najbolji u izvođenju slobodnih bacanja bio Davor Božić (KK “Zrinjski HT Mostar”). Od Vitežana za selekciju “Sjevera” nastupali su Filip Grabovac, Vedran Omazić i Darko Bajo. Posebno se istaknuo Grabovac koji je bio najbolji strijelac i igrač sjeverne selekcije.

Od 14,00 na terenu su bile kadetske selekcije. Slavio je ponovno “Jug”, i to uvjerljivim rezultatom 58 – 101. Najbolji pojedinci bili su Stjepan Sesar (HKK “Široki Wwin”) koji je pobjedio u izvođenju slobodnih bacanja, te Miro Dražić (KK Busovača) koji je pobjedio u izvođenju trica, ispred Vitežanina Kreše Sluganovića kojeg je pobijedio u finalu. Uz Sluganovića boje Viteza u “Sjeveru” branili su još Vitežani Antonio Kovač, te Filip Ivanković, koji je ujedno bio i najbolji pojedinac sjeverne selekcije ubacivši 18 poena. Selektor kadetske selekcije bio je također Vitežanin Željko Palavra.

U juniorskoj konkurenciji također su slavili izabranici “Juga” rezultatom 65 – 88. Najbolji pojedinci bili su Nikola Nikolić (HKK “Rama”) koji je pobjedio u šutiranju trica, Andrija Čorić (HKK “Široki Wwin”) koji je izabran za najkorisnijeg igrača, te Ermin Dedić, član domaćina Viteza koji je bio najuspješniji u zakucavanjima. Uz Ermina koji je na juniorskoj utakmici ubacio 22 poena, istaknuo se još jedan Vitežanin Bruno Mlakić postigavši 11 poena, a nastupio je i Robert Rajić.

Selekcija Juga vodila je rezultatom 3:0 u prva tri susreta, dok je čast Sjevera spasila seniorska ekipa koja je slavila u seniorskoj utakmici rezultatom 91 – 72. Najbolji zakucavač bio je Krešimir Mustapić (Posušje), koji je slavio u finalu ispred domaćeg Ivana Šere. Najbolji u izvođenju trica bio je Željko Leko (8 pogodaka od 10 pokušaja), slavivši ispred Ranka Križanovića (7 od 10), dok je za najkorisnijeg igrača izabran naš Željko Palavra koji je u pobjedu “Sjevera” ugradio 25 poena. Ranko Križanović odigrao je također odličnu utakmicu postigavši 21 poen. Za selekciju Sjevera od Vitežana nastupili su još i Ivan Šero, te Marijo Blaškan. Selektor selekcije “Sjevera” bio je trener seniorske ekipe HOKK Vitez Josip Pandža.

Pozdraviti košarkaše koji su i igrom slavili i pozdravljali godišnjicu rođenja HZ H-B došli su i brojni uglednici iz političkog života, ponajprije iz HDZ-a BiH, a predvodili su ih predsjednica srednjobosanskog HDZ-a BiH, Lidija Bradara, te dopredsjednik i zamjenik predsjednika HDZ-a BiH, Marinko Čavara i Nikola Lovrinović.

Košarkašku mladost i budućnost KS H-B pozdravili su i folklorna, tamburaška i plesna sekcija HKD Napredak iz Viteza,Plesna skupina “Maja” iz Travnika, te Plesna skupina “Let’s Dance Forever” Vitez. Prigodnim riječima pozdravili su ih i općinski načelnik Viteza, Vlado Alilović, predsjednik KS H-B Darinko Mihaljević, te ispred HDZ-a BiH, Nikola Lovrinović.

IZJAVE POJEDINACA:

DARINKO MIHALJEVIĆ (PREDSJEDNIK KS H-B) – “Ove godine odlučili smo pokrenuti ovu ideju. Zadnji “All Star” održao se 1995. godine u Busovači, i nakon 16 godina neodržavanja Vitez je dobio domaćinstvo 2. ALL Stara KS Herceg – Bosne. Domaćini su potpuno opravdali ukazano povjerenje i ovim putem im čestitam i zahvaljujem se. Kroz sve selekcije pokazali smo da naš savez itekako “živi” i da materijala za rad ima jako puno. “

ROMEO BILINOVAC (PREDSJEDNIK AKADEMIJE KS H-B) – “Prije svega čestitam domaćinu na sjajnoj organizaciji, a kroz sve selekcije pokazali smo koliko nas puno ima, i da uz puno rada od ovoga materijala trebamo praviti nove Krasiće, Sesare, Planiniće, Baraće…”

BRANKO PRINC (DUGOGODIŠNJI TRENER U KK “ZRINJSKI HT MOSTAR”): „Gostoprimstvo, navijanje, organizacija…, sve je bilo na visokoj razini, a da su košarkaši, od predkadeta pa sve do seniora, na najljepši način uzvratili – dobrom igrom i ponašanjem. ALL STAR je, u svakom pogledu, uspio i ubuduće mora biti redovit uz nastup, kao i ovdje u Vitezu, u svim selekcijama. Hvala Vitežanima“

VLADO ALILOVIĆ (NAČELNIK OPČINE VITEZ): “Vitez je danas bio centar košarke u BiH. Čestitam domaćinima na odličnoj organizaciji, kao i svim sudionicima koji su se natjecali kroz današnji dan. Nadam se da se vidimo i sljedeće godine u Vitezu”

JOSIP PANDŽA (TRENER HOKK VITEZ): “Mnogo smo truda ugradili u organizaciju ovog spektakla. Sve se temelji na entuzijazmu par ljudi u Klubu, i to daje posebnu težinu organizaciji ovakvog događaja. Iz razgorova sa posjetiteljima i sudionicima ovaj događaj je ocijenjen kao pun pogodak. Što se tiče košarkaške strane događaja posebno sam zadovoljan i ponosan nastupom košarkaša Viteza. Pokazali smo da smo definitvno u vrhu u svim selekcijama i da trebamo dosta raditi kako bi taj nivo održali. Zahvaljujem i svim sponzorima bez kojih bi ovo sve bilo neizvodivo.”

{gallery}sport/allstar_hb{/gallery}