FOTO: U Vitezu obilježen Dan narcisa

I ove godine je i u Vitezu simbolički povezan narcis i Mjesec borbe protiv opakog karcinoma dojke. Prigodnim aktivnostima „Dan narcisa“, u Vitezu je obilježen u organizaciji Udruženja građana „Svjetlo“, na čelu s predsjednicom, Dragicom Jurčević.

Naime, u utorak 24. ožujka na Gradskom trgu vrijedne aktivistice „Svjetla“ postavile su štand s odgovarajućim promidžbenim materijalom, dijelile su prigodne letke, davale potrebne informacije, a svakom posjetitelju darovan je i cvijet narcisa. U akciju se uključio i Dom zdravlja u Vitezu i na štandu, također postavljenom na Gradskom trgu, svaki je zainteresirani građanin besplatno moga izmjeriti tlak šećer u krvi.

Zanimanje građana je bilo čak i iznad očekivanja, a vrijedne aktivistice i djelatnike Doma zdravlja su posjetili i dužnosnici općinske izvršne i zakonodavne vlast Viteza na čelu s predsjednikom OV i općinskim načelnikom, Tomislavom Bošnjakom-Matićem i Advanom Akeljićem. U večernjim satima u dvorani Općinskog vijeća održana je zanimljiva tribina koju je vodio onkolog dr.Harun Druljević, voditelj Centra za rano otkrivanje raka dojke Kliničke bolnice u Zenici.

Treba također podsjetiti da je Udruga građana „Svjetlo u lipnju 2013. pokrenula akciju prikupljanja sredstava za kupnju suvremenog mamografskog aparata za Dom zdravlja u Vitezu, kako bi zamijenili 30 godina star i dotrajao mamograf. A služio je za pregled žena Viteza, Travnika i Novog Travnika.

Vrlo brzo, uz veliki angažman članica „Svjetla“, uz podršku Udruge poslodavaca Vitez, te Veleposlanstva Kraljevine Norveške u BiH, kupljen je novi mamograf s pratećom opremom vrijednosti oko 100 tisuća KM. Novi mamograf 7. veljače prošle godine svečano je pušten u rad.

Foto: Filip Šarić