FOTO: U stravičnoj prometnoj nesreći poginuo V.H. (28), vozač bio pod utjecajem alkohola

Tijekom proteklog vikenda na području Srednjobosanske županije prijavljeno je ukupno 14 krivičnih djela, a evidentirano je 10 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, od kojih je 5 slučajeva sudjelovanja u tuči, 4 slučaja prosjačenja i jedan slučaj naročito drskog ponašanja. U izvršenju ovih prekršaja sudjelovalo je ukupno 18 osoba, priopćeno je iz MUP-a SBŽ.

Dogodilo se 19 prometnih nezgoda u kojima je 1 osoba smrtno stradala, a 3 osobe zadobile su lakše tjelesne povrede.

U subotu, 21. rujna 2013. godine u 14,50 sati u ulici Stjepana Radića u Vitezu došlo je do prometne nezgode, u kojoj je sudjelovao Z.P. rođen 1986. godine iz Jajca, upravljajući vozilom marke „BMW„ registraskih oznaka E40-A-344. Vozilo je, iz za sada neutvrđenih razloga, udarilo u ogradu mosta preko rijeke Lašve. Tom prilikom smrtno je stradao suvozač u vozilu V.H. rođen 1985. godine iz Jajca, dok je vozač Z.P. zadobio lakše tjelesne povrede, te je prevezen u Dom zdravlja Vitez, a zatim i u bolnicu Nova Bila. Izvršeno je njegovo alkotestiranje, te je utvrđeno da je pod utjecajem alkolola od 1,52 promila, nakon čega je lišen slobode.

O svemu je upoznat dežurni tužitelj županijskog tužiteljstva Travnik, a uviđaj na licu mjesta izvršen je od strane službenika OKP PU Travnik. Istraga o svim uzrocima ove prometne nezgode se nastavlja.

Tijekom proteklog vikenda iz prometa je isključeno 15 vozila i 24 vozača motornih vozila, uručeno je 214 prekršajnih naloga zbog prekršaja u oblasti prometa, a mobilnim radarom evidentirano je 220 prekršaja.

Promet se se na području Srednjobsanske županije odvijao bez zastoja. Na dionici magistralnog puta Bugojno-Kupres, zbog sanacionih radova, saobraćaj se odvijao uz reguliranje svjetlosnom signalizacijom.

U nedjelju, 22. rujna 2013. oko 01,55 sati, po dojavi službenika MUP-a ZE-DO kantona da se iz Zenice prema Busovči kreće vozilo Audi, registarskih oznaka J81-O-188, koje je ukradeno na području Srebrenika, policijski službenici PS Busovača blokirali su područje. Vozač navedenog vozila, kada je uočio policijska vozila, namjerno je udario u jedno od vozila, kako bi nastavio bijeg. Međutim, tom prilikom zadobio je povrede, te su ga policijski službenici odvezli do Doma zdravlja Busovača, radi pružnja pomoći. Radi se o osobi S.A. rođen 1977. godine iz Tuzle, sa kojim je u vozilu bila i E.Č.rođena 1993. godine iz Zenice. Osumnjičeni je lišen slobode, te se nastavlja kriminalistička obrada nad istim u suradnji sa službenicima MUP-a Tuzlanske županije i MUP-a ZE-DO županije. O svemu je obavješten dežurni županijski tužitelj.

U subotu, 21. rujna 2013. u 19.40 sati u PS Vitez prijavljeno je razbojništvo nad radnicom kioska „Tabacco Press” u mjestu Jardol, općina Vitez. Razbojništvo su, prema prijavi, izvršile dvije nepoznate maskirane osobe, naoružane vatrenim oružjem. Nakon što su uz prijetnju oružjem od radnice oteli određenu količinu novca, udaljili su se u nepoznatom pravcu. Uviđaj su izvršili službenici OKP-a PU Travnik, koji nastavljaju sa poduzimanjem drugih istražnih radnji na otkrivanju izvršitelja.

U subotu navečer, 21. rujna 2013. u 23,10 sati u PS Travnik prijavljeno je da je nepoznata osoba u ulici Aleja Konzula u Travniku istrgla torbicu iz ruke I.B. rođena 1985. iz Travnika. U torbici se nalazio novac od dnevnog pazara sportske kladionice u kojoj je oštećena zaposlena, te njezine lične stvari. Rad po prijavi preuzeli su istražitelji PS Travnik.

DSC 0065DSC 0072DSC 0074DSC 0075DSC 0077DSC 0081