FOTO: U prometnoj nesreći ozlijeđen učenik 7. razreda OŠ Bila

Prometna nesreća Stara Bila

Danas se oko 13,00 sati u mjestu Bila, općina Vitez dogodila prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen I.G. učenik VII. razreda Osnovne škola „Bila“.

Nesreća se dogodila u trenutku kada se dječak vraćao kući iz škole. Prilikom prelaska magistralne prometnice dječaka je udario kamion „DAF“, JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo, ZD Rudnik Mrkog Uglja Abid Lolić d.o.o. Travnik – Bila, registarskih oznaka M32-J-145.

Prema prvim, neslužbenim, informacijama dječak I.G. je u ovoj nesreći slomio ruku te zadobio nekoliko ogrebotina. Trenutno je zbrinut u Hrvatskoj bolnici “Dr. fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj.

Očevici tvrde kako je samo pukim slučajem izbjegnuta tragedija s većim posljedicama. „Dječak je nakon udarca pao pod kamion koji ga je potom 15 do 20 metara ispod sebe vukao dalje. Nakon što se kamion zaustavio dječak je ležao pred prednjim kotačem“, izjavio je za Fenu jedan od očevidaca ove nemile scene.

Magistralna prometnica M-5, u mjestu Stara Bila, mjesto je velikog broja prometnih nesreća, posebno djece koja idu u OŠ „Bila“. Stanovnici ovog naselja koje smo zatekli na licu mjesta izrazili su nadu kako će ova, još jedna u nizu, nesreća napokon potaknuti odgovorne da izgradnjom nadvožnjaka ili na neki drugi način omoguće djeci siguran put u školu i natrag kući.

Vrijedi naglasiti kako na ovom dijelu prometnice postoji pothodnik, međutim tijekom proteklih godina se pokazalo kako to nije kvalitetno rješenje, jer se s prvom obilnijom kišom rijeka Bila izlije i onemogući prolazak.

{gallery}vijesti/prometna_sbila{/gallery}