FOTO: U organizaciji HPD “Vitez” i UDiT KSB održan 9. Memorijalni pohod “Darijan Šarac”

Uslijed poznate situacije s Covid-19 i epidemioloških mjera, Hrvatsko planinarsko društvo Vitez je, u suradnji s Udrugom dijaliziranih i transpalantiranih bolesnika KSB, nešto skromnije nego predhodnih godina, organiziralo 9. Memorijal Darijan Šarac posvećen sjećanju na prerano preminulog Darijana, nakon transplantacije srca, a u zahvalu njegovoj obitelji koja nam je bila u dva navrata dobra domaćin Vitežanima prilikom hodočašća u Međugorje.

Ovaj pohod ima za cilj i promoviranje darivanja organa, kao najboljeg načina liječenja kod pacijent, kod kojih je došlo do zatajenja unutarnjih organa, ali i poziv na tjelesnu aktivnost koja je osnova za prevenciju svake bolesti.

“Ispričavamo se svim našim planinarskim prijateljima, kao i građanima Viteza i susjednih općina zbog načina na koji je pohod organizirana, no ipak, na žalost, to je bila viša sila. Imali smo odlično vrijeme i divnu noć. Moramo još spomenuti našega Vladu Ivišića, Luku Ivišića i Stipu Radoša koji su nam, na naše veliko prijatno iznenađenje, na putu do Zabrđa pripremili “zasjedu” s bogatom trpezom, kavom, sokom, hladnim pivom itd. HVALA LJUDI. Hvala i našem Vesku koji je priredio čaj na Zabrđu. Za, ovaj put, skromnu večeru zaslužni su naši dragi Ivanka i Jozo Grebenar, hvala i njima puno”, poručili su organizatori pohoda.

Druženje je potrajalo do poslije ponoćnih sati, kada su se svi razišli uz želju da 10. jubilarni Memorijal bude u normalnim okolnostima, gdje će se okupiti veliki broj planinara, građana i ljubitelja prirode i pješačenja.