FOTO: U organizaciji BZK Preporod u Vitezu obilježen Dan neovisnosti BiH

altU organizaciji BZK „Preprod“, koji već po tradiciji svake godine organizuje javne skupove ovog tipa, obilježen je još jedan Dan neovisnosti BiH na području općine Vitez.

“Kao i prethodnih godina BZK “Preporod“ Vitez obilježio je jedan od najvećih državnih praznika – Dan nezavisnosti BiH organizacijom prigodne kulturno – zabavne manifestacije. Manifestacija nosila je simboličan naziv „Moja jedina domovina zove se Bosna i Hercegovina“ i održana je u prostorijama Otvorenog društva „Behar“ u Starom Vitezu. Program je počeo intoniranjem državne himne poslije čega je učenjem fatihe i minutom šutnje odata počast svim onima koji su dali svoje živote za odbranu naše domovine”, stoji u priopćenju za javnost BZK “Preporod” Vitez.

Službeni dio programa otvorio je predsjednik BZK “Preporod“ Vitez Fejzulah Bešo koji je kratkim predavanjem osvrnuo se na značaj ovoga dana za sve građane BiH, ali i apostrofirao obvezu obilježavanja Dana neovisnosti u budućem vremenu.

Program je nastavljen izvođenjem programskih sadržaja koje su za ovu priliku pripremile dramsko-recitatorska sekcija, glazbena sekcija i sekcija vokalnih solista BZK“Preporod“ Vitez.

Nazočni građani te predstavnici društvenog, političkog i vjerskog života imali su prilike čuti i vidjeti neke od tekstova koji su nastali u ratnom i poratnom periodu uobličene u pjesmu i monodramu.

{gallery}drustvo/preporod_dan{/gallery}