FOTO: U kongresnoj dvorani FCBiH odigrana predstava “Skrivene sjene”

Sinoć je u Franšiznom centru BiH odigrana predstava “Skrivene sjene”. Radi se o dokumentarnoj drama u produkciji Centra za edukaciju mladih – CEM, koja se bavi problemom nasilja nad ženama i djecom u suvremenom bosanskohercegovačkom društvu.

Autorski dvojac, jedna od vodećih beogradskih mladih dramaturginja, Maja Pelević, i diplomirani kazališni producent, Travničanin, Oliver Jović, kreirali su tekst nakon iscrpnih intervjua sa socijalnim radnicima, žrtvama nasilja i predstavnicima različitih institucija. Predstava se ne bavi direktnim nasiljem, već uzrocima i posljedicama koji su godinama prisutni u našem društvu, a ipak se smatraju tabu temama.

Tri izvođača na sceni su rekonstruirali događaje koji su direktno ili indirektno doveli do tragičnih događaja u naizgled sasvim običnim obiteljima.

„Skrivene sjene“ propituju svijest našeg društva i spremnost na njihovo razotkrivanje. Predstava „Skrivene sjene“ je dio istoimene kampanje kojom se želi ukazati na sveprisutniji problem nasilja u obitelji u bosanskohercegovačkom društvu, a implementira se u sklopu „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama i djecom“.