FOTO: U Busovači održana ekološka akcija čišćenja okoliša

U povodu Svjetskog dana voda Udruga sportskih ribolovaca, JKP Komunalac, Udruga Eko-Bus i udruga Eko mladi Busovača, a uz koordinaciju Civilne zašite Općine Busovača, organizirala je akciju čišćenja okoliša.

Akcija čišćenja obuhvatila je skoro cijelo područje općine Busovača. Rijeka Ivančica je zasjala u punom sjaju, a za to su se ponajviše pobrinuli mnogobrojni sportski ribolovci naše općine. Također, pored očišćene Ivančice, sportski ribolovci su očistili i jedan dio obale rijeke Lašve. Ovim putem apeliraju građanima da čuvaju korita rijeka, te da pojedinci prestanu s odlaganjem novih količina smeća, kako ne bi uništili sve ono pozitivno što je ‘proizvela’ ova hvale vrijedna akcija.

Učešće u akciji čišćenja uzeli su i učenici te djelatnici škola koje obitavaju na području naše općine, tako da su dvorišta istih u potpunosti zablistala.

Članovi udruženja Eko mladi Gusti Grab te mještani Mjesne zajednice “Gusti Grab” očistili su uže područje svoje mjesne zajednice, a ovom akcijom čišćenja pokazali su kako su i dalje jedna od najaktivnijih mjesnih zajednica u općini Busovača.

APELIRAMO! Ne odbacujte otpad u okoliš, odnosno upozorite i prijavite one koji to čine.