FOTO: U Belom Manastiru nova nagrada za Gradsko kazalište mladih Vitez

Članovi Gradskog kazališta mladih Vitez osvojili su novu nagradu za svoju predstavu, “U crtu”.

Predstava koja je svoju premijeru imala koncem kolovoza, na festivalu u Novom Gradu, gdje je Petar Pejović osvojio nagradu za najbolju sporednu ulogu, ponovila je ovoga puta uspjeh i u Belom Manastiru.

Naime, Gradsko kazalište mladih Vitez nastupilo je s predstavom “U crtu” na 5. međunarodnom festivalu kazališnog stvaralaštva u Belom Manastiru, gdje je u konkurenciji deset kazališnih grupa nagradu za najbolju sporednu ulogu dobio Petar Pejović, koji je tako potvrdio da nagrada u Novom Gradu nije bila slučajnost.

– Sretan sam zbog nove nagrade, međutim, ona je prije svega plod naše kolektivne igre i zalaganja, kako na probama, tako i nastupima. Raduje me da smo i u Belom Manastiru osvojili publiku i  do suza je nasmijali. Nadam se kako će ova, ali i ostale naše predstave nailaziti na odlične reakcije, kako je to i do sada bio slučaj –  kazao je danas za Fenu Petar Pejović, član GKM Vitez.

Predstava “U crtu” govori o nesporazumima koji su se dogodili članici stručnog suda na Audiciji za glumicu, koji nisu donijeli samo razočaranje, nego su se, s vremenom, još produbili, a problemi su samo izvirali na površinu. Budući da su problemi na gomili, a gomila je sve veća i veća, članica stručnog suda odlučila je cijelu agoniju završiti na potpuno neočekivan način – parodijom.

U predstavi igraju: Petar Pejović, Ana Maros, Berna Mišković i Mirna Matković. Na predstavi su kao suradnici radili Bruno Grebenar i Marko Mirković. Grafičku pripremu potpisuje Borislav Sučić, a izvršni producent je Ivan Sajević.