FOTO: Treće noćno pješačenje u organizaciji HPD ‘Vitez’ okupilo više od 250 osoba

Treći put zaredom, pa se može reći tradicionalno, noćno pješačenje na putu dugom oko 14 kilometara, organizirali su vrijedni članovi Hrvatskog planinarskog društva „Vitez” iz Viteza.

 

Uz četrdesetak iskusnih viteških planinara, te petnaestak članova planinarskih društava iz Novog Travnika, Busovače i Guče Gore, pješačilo je i više od 200 Vitežana starosne dobi od 14 pa i više od 60 godina.

Na ovo noćno pješačenje krenulo se u subotu u 18 sati s Gradskog trga (407 metara nadmorske visine) na temperaturi od -1 stupanj, a put do planinarskog doma HPD „Vitez” u Zaselju (765 m) vodio je preko Osoja i poznate planinarske destinacije Zabrđe (1050 m). Uz kratki predah i okrepu toplim napitcima na Zabrđu, bez ozbiljnijih problema pješaci su stigli u Planinarski dom u Zaselju oko 24 sata.

Nakon odmora i veselog druženja uz pjesmu i ples, jedan broj pješaka ostao je spavati u Planinarskom domu, a ostali su iz Zaselja u Vitez i druge destinacije vratili u privatnoj režiji ili pak organiziranim prijevozom.

Za mnoge sudionike ovog napornog pješačenja, kazali su, bio je to nezaboravan doživljaj i poseban ugođaj, čemu je doprinijelo lijepo druženje, šuma u noći okićena injem i snijegom, obasjana vedrinom zvjezdane zimske svjetlosti.

Zvonimir Čilić / VL

pjesacenje2pjesacenje3pjesacenje4struki