FOTO: Torcidaši humani i dobri košarkaši

U srijedu navečer Vitežani su uživali u lijepom humanitarno-sportsko-zabavnom ugođaju. Naime, u Gradskoj sportskoj dvorani odigrana je košarkaška utakmica između veterana HOKK Vitez u čijem su sastavu bili i juniori i momčad sastavljena od navijača Hajduka, pripadnika navijačke skupine Torcida Vitez.

Sav prihod od prodanih ulaznica namijenjen je bio nekadašnjem mladom i vrlo perspektivnom košarkašu viteškoga kluba, Slavenu Pojavniku Cici, koji je 8. prosinca 1997. teško ozlijeđen u prometnoj nesreći, nepokretan je i vezan za invalidska kolica.

Na žalost, gledatelja je bilo tek nekoliko stotina, daleko manje nego je prodano ulaznica, a opravdanje za takav posjet torcidaši su našli u navijačima Dinama koji su kupili ulaznice i tako pokazali humanost, ali nisu imali snage doći na utakmicu gledati „žestoke“ torcidaše, slušati pjesme o Hajduku, Splitu, Dalmaciji. Uz to i inicijatori ove humanitarne utakmice bila je viteška Torcida, brojna i dobro organizirana, koja se i inače ističe u humanitarnim aktivnostima.

Naravno, ovo su bila sitna podbadanja, navijačka provociranja, a atmosfera je bila vrhunska i na parketu i među gledateljima, pjevalo se, navijalo, veselilo, pozdravljalo, pljeskom i ovacijama nagrađivalo… Stari majstori viteške košarke koji su prije dvadesetak godina igrali s nesretnim Slavenom (Vidović, Udiljak, Matić,) i u poratnom vremenu pronosili slavu viteške košarke, osvojili i Kup KS Herceg – Bosna pobijedivši Ljubuški u Metkoviću, izborivši tako izlazak na međunarodnu scenu (prvi i posljednji put) i nastup u Kupu „Radivoj Korač“, na trenutke su, potezima i akcijama pokazivali što su nekada znali i na parketu bili kadri uraditi. Za to su, svaki put, burnim i dugotrajnim pljeskom i nagrađivani.

No, simpatije, navijačka podrška, snažna, burna, tijekom cijeloga susreta bila je na strani borbenih torcidaša među kojima je također bilo košarkaških majstora (Križanović, Bošnjak, Smiljanić, Kovač, Matijanić…), „ljutih“ torcidaša, koji su pružili neočekivano snažan otpor favoriziranim protivnicima HOKK Vitez. I utakmica je u svakom pogledu opravdala nakanu, očekivanja gledatelja, završila je rezultatom 91 : 91. Torcidaši su bili sretni i zadovoljni igrom, rezultatom i podrškom koju su imali, nisu tugovali ni njihovi protivnici koji sada tvrde da su ponekad i „kočili“ kako bi torcidaši „uhvatili zrak“ i tako se rezultatski vračali u utakmicu, u čemu su i uspijevali. S popustom protivnika ili bez njega!?

No, bilo kako bilo, na kraju susreta svi su bili zadovoljni. Jer, bio je to lijepi ugođaj i događaj koji je, u svakom pogledu, opravdao cilj pa i očekivanja.

Torcida: Luković, Jukić, Jurčević, Debeljak, Križanović, Smiljanić, Matijanić, Bošnjak, Ivbišić, Kovač.
Trener: Boris Vinac

HOKK Vitez: Rajić, Livančić, Elmazovski, Udiljak, Bambur, Haskić, J. Matošević, Zirdum, Matić, Bukić, Palavra, Grabovac, Vidovićš
Trener: Ivan Šero