FOTO: Torcida Vitez neprikosnovena – pobjednici sva četiri Torcida kupa

Tradicionalni srednjobosanski malonogometni turnir „Torcida kup“ ove je godine održan  u Vitezu, u organizaciji brojne „vojske“ viteških navijača splitskih Bilih. Turnir je održan u nedjelju, na vanjskim igralištima za male sportove uz Gradsku sportsku dvoranu, a nastupilo je  sedam momčadi: Vitez, Kiseljak, Lepenica, Kreševo, Fojnica, Busovača, Žepče i Gornji Vakuf – Uskoplje.

Viteški hajdukovci su u finalnom susretu u prvim večernjim satima pobijedili „Bijele“ iz Busovače rezultatom 3: 0. U borbi za treće mjesto Fojnica je bila bolja od torcidaša iz Lepenice.

Ovom pobjedom viteška Torcida potvrdila je malonogometnu dominaciju na srednjobosanskom području jer su i u prethodna tri turnira uvjerljivo trijumfirali. Turnir je izazvao veliko zanimanje, a ni prijeteća kiša, u jednom trenutku i pravi pljusak, nisu spriječili veliki broj gledatelja u praćenju žestokog nadmetanja malonogometnih majstora-torcidaša s područja srednje Bosne.

I ovom prilikom iskazano je, klupskim (hajdučkim ali i nacionalnim)  obilježjima, poklicima, poznatim hajdučkim pjesmama, porukama (Hajduk mi je draži i miliji nego kiša o svetom Iliji)…kako se ne samo navija nego i voli najveći i najpoznatiji hrvatski nogometni klub, klub koji „živi vječno“ – Hajduk.

Vrijedno je i pažnje i pohvale i gesta organizatora, Torcide iz Viteza, na čelu s Vitom Grgićem, a kako je već uobičajeno i uvriježeno kod torcidaša diljem Lijepe naše i Bosne i Hercegovine. Naime, i ovaj su put hajdukovci pokazali i ono drugo lice, humano, jer su sav prihod od prodaje jela pića, slatkiša… namijenili štićenicima Doma s potrebnim potrebama, „Duga“ iz Novog Travnika.

Zvonimir Čilić
Foto: Ivan Sajević

Prethodni članakVitežani zadovoljni bodom protiv Čelika, protiv Olimpica uz pun Gradski stadion po pobjedu
Sljedeći članakJosip Grebenar – Greba potpisao za FK “Željezničar”