FOTO: Svom gradu s ljubavlju

Dan općine Vitez ove je godine obilježen kvalitetnije, ljepše, sadržajnije i organiziranije nego u prethodnim godinama. Naime, uz onaj uobičajeni, službeni dio koji je održan u petak 28. travnja sa svečanom sjednicom  Općinskog vijeća, dodjelom općinskih godišnjih priznanja, uz brojne visoke dužnosnike političke, izvršne i zakonodavne vlasti svih razina, uz prigodan kulturni program, održano je i niz drugih manifestacija, kulturnih, društvenih, sportskih…, prije i poslije službenog obilježavanja Dana općine.

Tako je održana premijerna kazališna predstava „Do utorka“ u izvedbi članova Gradskog kazališta mladih iz Viteza. Predstava je izazvala veliko zanimanje Vitežana pa je dvorana Hrvatskog doma bila prepuna kao i na koncertu HKD Napredak, podružnica Vitez, istim povodom održanog nešto ranije. Održano je i nekoliko zanimljivih manifestacija viteških osnovaca i mališana iz Dječjeg vrtića, a Rukometni klub Vitez u okviru obilježavanja Dana općine organizirao je proslavu  šezdesete godišnjice osnivanja ovog popularnog kluba, poslije NK Vitez, najstarijeg sportskog kolektiva u Vitezu..

Sportski Centar Romari „uklopio“ je u proslavu Dana općine povjereno mu momčadsko državno prvenstvo i Kup BiH u mininogometu uz sudjelovanje 18 ekipa iz cijele Bosne i Hercegovine. No, posebno uspješna bila je manifestacija koja je uz podršku Općine osmislila, organizirala i vodila  organizacija „Inicijativa građana“ simboličkog naziva „I ja sam Vitez“.

„Budi dio promjena koje želiš u svom gradu, širimo zajedno pozitivnu energiju i priredimo našem gradu i građanima rođendansko slavlje kako već dugo čekamo i priželjkujemo“, poručili su svojim sugrađanima iz vodstva Inicijative „I ja sam Vitez“, na čelu s devet mladih, uspješnih i obrazovanih Vitežanki koje ne žele ni na koji način da ih se stavlja u prvi plan.

A da one znaju, mogu i hoće, pokazale su u vrijeme Adventa kada su, u dva dana, na Gradskom trgu organizirale manifestaciju za pamćenje koja je nosila naziv „Božić u Vitezu“.

Pozivu Inicijative građana da sudjeluju  u proslavi Dana općine odazvali su se mnogi, a manifestacija je, umjesto u subotu, zbog lošeg vremena održana u nedjelju. I ovaj put, na Gradskom trgu i na užem središtu grada, uz tridesetak sajamskih štandova rukotvorina, domaćih prehrambenih proizvoda, nakita, ukrasnih predmeta. Likovnih radova, uz veliki vatromet i koncert banda „Balkan Eros“ okupilo se u nedjelju predvečer i u prvim satima večeri čak oko tri tisuće građana Viteza i susjednih općina Lašvanske doline, te iz još nekih srednjobosanskih općina. A  zanimljivom programu i lijepom i veselom ugođaju na Gradskom trgu prethodio je mimohod više od tisuću članova sportskih kolektiva, kulturno-umjetničkih društava, udruga građana…, uz pratnju limene glazbe susjeda iz Nove Bile. A dobro raspoloženje uz ugodno proljetno vrijeme, a samo dan ranije padao je gusti snijeg, potrajalo je do nedjeljnih kasnih sati, pa se može s pravom reći kako je manifestacija „I ja sam Vitez“ dala ovogodišnjem Danu općine poseban šarm, dušu, pečat…

Prethodni članakSara Pavlović pobjednica 23. dječjeg festivala Mali akordi 2017.
Sljedeći članakOdržan 6. malonogometni turnir osnovnih škola u Vitezu