FOTO: Svečano otvorena izložba “Pokladne maske”

Udruga “Baština” iz Novog Travnika organizirala je izložbu pod nazivom “Pokladne maske”, koja je svečano otvorena u prostorijama Zavičajne zbirke “Baština”, u Rankovićima, kod Novog Travnika.

Autori postavke su Marinko Slipac i Terezija Pavić, a više od 30 radova izložili su Toni Zlojo, Anto Barešić, Jozo Romić, Marko Gido, Goran Kovač, Miran Matošević, Rajko Livančić, Valentina Bilogorević i Marinko Slipac. Gotovo 100 dječjih maski izložili su i učenici Osnovne škole “Novi Travnik”.

Stručnim osvrtom o pokladnim običajima na otvaranju se obratio etnolog Velimir Bugarin, a osobit ugođaj u zabavnom dijelu programa donio je zbor ‘Lampoši’, iz Doca kod Travnika. Članovi KUD-a “Stari hrast 2000” iz Novog Travnika goste su zabavili svojim ‘zlatnim glazbenicima’ i “zvončarom”.

“Izuzetno sam zadovoljan izložbom, kao i brojem posjetitelja na otvaranju. Izložba ostaje otvorena narednih tjedan dana i ovim putem želim pozvati sve ljubitelje narodnih običaja i umjetnosti da pogledaju izložene radove”, rekao je za Fenu Marinko Slipac, voditelj Udruge “Baština” iz Novog Travnika.

pokladne maske2pokladne maske3pokladne maske4pokladne maske5