FOTO: Svečano otvorena humanitarno-prodajna izložba u galeriji poduzeća “Kristal”

U srijedu navečer, 12. veljače, u Galeriji poduzeća „Kristal” u Vitezu svečano je otvorena izložba slika likovnih umjetnika s područja BiH, ali i susjedne Republike Hrvatske. Izložba je prodajnog karaktera, a ljubitelji umjetnosti kupovinom slika će sudjelovati u pomoći edukacijsko-rehabilitacijskom centru “Duga” iz Novog Travnika, jer će dio prihoda biti doniran ovom Centru.

Goste je na samom početku, u ime domaćina i organizatora izložbe, poduzeća „Kristal”, pozdravila Ana Jerković, izrazivši zadovoljstvo što je namjena izložbe humanitarnog karaktera, za pomoć mališanima iz Centra „Duga”.

U ime Edukacijsko-rehabilitacijskog centra “Duga” iz Novog Travnika nazočnima se obratila ravnateljica ove ustanove, Sonja Nikolić Jurišić. „Naš centar ima puno prijatelja, posebno iz Viteza, a ja sam jako sretna da se od danas tom probranom društvu našlo i poduzeće Kristal. Od srca im zahvaljujem, kao i svima onima koji će kupovinom slika podržati ovu plemenitu akciju”, kazala je Sonja Jurešić.

Gostima se obratio i veleposlanik Republike Hrvatske u BiH, NJ.E. Ivan Del Vechio, koji je izrazio zadovoljstvo što se uz slike bh. autora, na izložbi mogu naći i one slikara iz Hrvatske, koji su na taj način podržali ovu vrijednu akciju. „Sretan sam zbog karaktera izložbe. Poduzeće Kristal je još jednom pokazalo europske manire i visok stupanj društvene odgovornosti, kazao je veleposlanik Delvecio.

Izložbu je svečano otvorila Fatima Maslić, ravnateljica Zavičajnog muzeja u Travniku, predstavivši pri tomu autore i njihove izložene radove.

Slike u Galeriji „Kristal” bit će postavljene do 12. ožujka ove godine, do kada će posjetitelji imati priliku i kupiti ih.

IMG 9749IMG 9754IMG 9755IMG 9757IMG 9759IMG 9760IMG 9762IMG 9763IMG 9764IMG 9765IMG 9766IMG 9769IMG 9770

Prethodni članakReakcija Željka Topalovića na zahtjev za njegovom smjenom
Sljedeći članakPolicija uhitila osumnjičenog za silovanje jedanaestogodišnje djevojčice