FOTO: Svečano otvorena humanitarno-prodajna izložba u galeriji poduzeća “Kristal”

U srijedu navečer, 12. veljače, u Galeriji poduzeća „Kristal” u Vitezu svečano je otvorena izložba slika likovnih umjetnika s područja BiH, ali i susjedne Republike Hrvatske. Izložba je prodajnog karaktera, a ljubitelji umjetnosti kupovinom slika će sudjelovati u pomoći edukacijsko-rehabilitacijskom centru “Duga” iz Novog Travnika, jer će dio prihoda biti doniran ovom Centru.

Goste je na samom početku, u ime domaćina i organizatora izložbe, poduzeća „Kristal”, pozdravila Ana Jerković, izrazivši zadovoljstvo što je namjena izložbe humanitarnog karaktera, za pomoć mališanima iz Centra „Duga”.

U ime Edukacijsko-rehabilitacijskog centra “Duga” iz Novog Travnika nazočnima se obratila ravnateljica ove ustanove, Sonja Nikolić Jurišić. „Naš centar ima puno prijatelja, posebno iz Viteza, a ja sam jako sretna da se od danas tom probranom društvu našlo i poduzeće Kristal. Od srca im zahvaljujem, kao i svima onima koji će kupovinom slika podržati ovu plemenitu akciju”, kazala je Sonja Jurešić.

Gostima se obratio i veleposlanik Republike Hrvatske u BiH, NJ.E. Ivan Del Vechio, koji je izrazio zadovoljstvo što se uz slike bh. autora, na izložbi mogu naći i one slikara iz Hrvatske, koji su na taj način podržali ovu vrijednu akciju. „Sretan sam zbog karaktera izložbe. Poduzeće Kristal je još jednom pokazalo europske manire i visok stupanj društvene odgovornosti, kazao je veleposlanik Delvecio.

Izložbu je svečano otvorila Fatima Maslić, ravnateljica Zavičajnog muzeja u Travniku, predstavivši pri tomu autore i njihove izložene radove.

Slike u Galeriji „Kristal” bit će postavljene do 12. ožujka ove godine, do kada će posjetitelji imati priliku i kupiti ih.

IMG 9749IMG 9754IMG 9755IMG 9757IMG 9759IMG 9760IMG 9762IMG 9763IMG 9764IMG 9765IMG 9766IMG 9769IMG 9770