FOTO: Svečano otvorena 5. samostalna izložba fotografija Siniše Skenderije

U okviru svečanosti obilježavanja blagdana sv. Jurja, zaštitnika župe Vitez, u nedjelju navečer u Galeriji HKD Napredak otvorena je izložba umjetničke fotografije Vitežanina Siniše Skenderije.

Izložba nosi naziv „Zaustavljeni trenutak”, izloženo je 60 fotografija sakralnog karaktera, ali i nekoliko zanimljivih portreta i srednjobosanskih pejzaža.

Ovo je peta samostalna izložba majstora fotografije, pjesnika i strastvenog planinara, a vrlo pohvalno o foto-opusu Siniše Skenderije, o njegovoj „umjetničkoj žici” govorio je Mirsad Mujanović, predsjednik Foto kluba Travnik, čiji je član i Skenderija. A da je riječ o vrlo talentiranom i već afirmiranom umjetniku govori i zvanje majstora umjetničke fotografije i aplikacije za međunarodno zvanje Svjetske asocijacije za fotografiju koje će uskoro dobiti.

Prigodnim riječima okupljenim se obratio i domaćin izložbe, predsjednik HKD Napredak u Vitezu, Zoran Kupreškić i viteški župnik fra Marko Kepić, koji se zahvalio Skenderiji što je ovom izložbom dao i dodatan doprinos kulturnim svečanostima obilježavanja blagdana nebeskog zaštitnika župe Vitez.

Pjesme Siniše Skenderije čitao je prof. Vatroslav Matić, koji je znalački osmislio i posjetitelje vodio krz program, a prigodnom glazbom otvaranje izložbe pratio je pjesmom i gitarom poznati glazbenik, Ivo Jandrić.

Izložbu je simbolički otvorila Sinišina kćerka Jelena, zagrebačka studentica, a izložbu će zainteresirani moći pogledati svaki dan do ponedjeljka 29. travnja, a oni koji ne uspiju posjetiti izložbu mogu pogledati on-line izdanje OVDJE.

{gallery}kultura/skenderija_izlozba2{/gallery}

Zvonimir Čilić / VL